Káptalan

2022.04.05. 12:13

Fontos témákban tartott tanácskozást Bajóton a Szent István Magyar Szalézi Tartomány

Az elmúlt három év munkájának kiértékelése mellett az aktuális jövőbeli feladatokat is megvitatta a vezetőség. A világi és egyházi képviselők közösen tanácskoztak.

F. K.

A faluhoz tartozó péliföldszentkereszti  kegyhely adott otthont a Szent István Magyar Szalézi Tartomány tizenkettedik, ezúttal hatnapos káptalanjának.
A találkozón a Don Bosco alapította szalézi szerzetesi rend magyarországi tagjai végig hallgatták a világi munkatársak gondolatait, majd az elmúlt három esztendő munkájának értékelése következett. 

Az utolsó napirendi pontban a közeljövő legfontosabb feladatait tárgyalták meg. A szaléziak.hu hírlevele szerint a gondolatok körében szerepelt többek közt a szaléziak családjával szorosabb együttműködésben tovább javítható a rászoruló, ezen belül a legelhagyatottabb fiatalok segítése. 

A találkozó nyitó szentmiséjén Andrásfalvy János tartományfőnök atya, a zárómisén Ábrahám Béla, a korábbi tartományfőnök atya osztotta meg szentírást magyarázó, buzdító gondolatait a káptalani tagokkal. 
A tartomány képviselete, a hagyományokat folytatva, ellátogatott a szomszédos Nyergesújfalura, ahol a régi temetőben nyugszik az első magyar szalézi szerzetes, Zafféry Károly atya.

Címkék#don bosco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában