Pályázat

2022.04.25. 15:03

Csodás minikertek az Agorában: fotókon a leleményes gyerekek alkotásai

Tíz éve, rendszerint a Föld napja alkalmából hirdeti meg „Én kis kertet kerteltem...” című alkotói pályázatát a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A minikert készítő versenyre a térség óvodái, általános iskolái és gyermekcsoportjai nevezhettek, alapanyagként minden résztvevő egy cseréptálat és földet kapott, a feladat pedig egy mini kertkompozíció elkészítése volt. A Vértes Agorája aulájában rendezett díjkiosztón kiderült: az idei pályázat témája az újrahasznosítás volt. A versenyre 26 pályamű érkezett a megyeszékhely intézményeiből, egyebek mellett a Családsegítő szolgálat és Gyermekjóléti Központ, valamint a TJ ESZI Gyermekek Átmeneti Otthona is képviseltette magát.

A leleményes alkotók a virágok és fűszernövények mellett műanyagpalackok, parafadugók, kerti csapok, fagylaltos pálcák és kavicsok is ékesítik az alkotásokat, melyekben fellelhetők továbbá bogarak, nyuszik – az egyik cserépben egy valóságos miniatűr halastó is helyet kapott. A kiállítást május 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők, ezt követően a tündérkertek örök helyükre, a Szent Teréz Idősek Otthonának udvarára kerülnek.

További részleteket a 24 Óra április 26-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában