Oktatás

2022.04.11. 15:06

A magyar és olasz gasztronómia nagykövetei jártak a tatabányai Keriben

A rendezvényen a magyar és az olasz séfek együttműködésében, a kiválasztott iskolák tanulói készítettek egyedi ételeket.

Sugár Gabi

Krivács András és a két sikeres diák: Cristea Éva és Paxy Olivér

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Ferdinando Martignago, a Marco Polo Európai Csoport, valamint Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Fehér Ágnes, a Marco Polo G.E.I.E. Európai Csoport hazai kapcsolattartója látogatott el a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskolába. Az intézmény diákjai a közelmúltban részt vettek a Hungexpo SIRHA Budapest kiállításon, amelyet azzal a céllal szerveztek meg, hogy innovatív módon népszerűsítse Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektorának termékeit. 

Krivács András, Fehér Ágnes és Ferdinando Martignago
Forrás: Sugár Gabi / 24 Óra

A tatabányai intézményt Cristea Éva és Paxy Olivér képviselte, akiket két pedagógus, Kőrösi Máté és Szatmári Zsuzsanna kísért el. Libamájból és galambból alkottak ízletes falatokat. A szövetség és a Marco Polo csoport tagjai a sikeres program után a kiváló magyar termékeket és gasztronómiát szeretnék a középpontba helyezni vidéken is, ezért bemutatót tartottak a diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában