Ünneplés

2022.04.09. 07:00

A Keriben tanultak máig segítik sikeres vállalkozásában Tomán Szabinát

Gálával zárta a születésnapi programsorozatot a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola. Az ünnepi beszédek és az emlékezők között ott volt az iskola egykori tanulója, Tomán Szabina is.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Az intézmény egy hetes programmal, versenyekkel, gálával és retró ételek újragondolásával emlékezett az indulásra. Volt idegen nyelvi verseny, versolvasások, szakmai versenyek tarkították a programot, s az intézmény diákjai között tortaversenyt is hirdettek. Patakiné Slezák Ágnes igazgató gratulált a 12/B osztálynak, akik kiváló banános Kádár-kockát sütöttek az alkalomra.

A város és a térség intézményeinek vezetői is jelen voltak az ünnepségen, s gratulált 45 éves intézménynek a fenntartó Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja, Schmidt Csaba és Pákozdi Szabolcs főigazgató is. Varga Imréné, az intézmény igazgató helyettese kedves humorral vezette a gálát, amelyben sikeres egykori tanulók mondták el kötődésüket az intézményhez. Beszámolóikat a jelenlegi tehetségek műsora tette emlékezetessé.

Tomán Szabina is az iskolával ünnepelt

Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat elnöke, a Toman életmódprogram megalkotója, a Cápák című televíziós műsor egyik befektetője boldogan vett részt az ünnepségen. Családjával Újvárosban lakott, s az egykori Móra iskolában végezte el az általános iskolát, majd a KERI-ben tanult élelmiszer és vegyi áru kereskedőként. 

Elmondta: az itt tanultakat máig is használja a vállalkozásában. Száraz élelmiszerekkel foglalkozik, és a termékfejlesztéseken gyakran nyúl vissza ahhoz a tudáshoz, amit itt kapott. Kiemelte tanár-diák kapcsolatot is, s az akkori igazgató, Szalai Imre támogatását. Mint mondta: modell karrierjét segíttették, hiszen elengedték, bíztak benne.

Elhitették velem, hogy meg tudom csinálni 

– mondta.

Vastapsot kapott a dalárda - Müllerné Liczki Melinda, Szatmári Zsuzsa és Radis Edit saját élményeit elevenítette fel. Kiváló tanárokról beszéltek, akik között kiemelt szerepe volt az egykori és a jelenlegi intézményvezetőnek. A szavalatok, zongorajátékok mellett a gálaműsor egy különleges produkcióval zárult: Varga Imréné irányításával magyar ruhába öltözve vonult fel a Dal-oktató Dalárda, akik a tanári kar tagjaiból álltak össze. Harsogott a Mint a mókus…, az Újra itt van a nagy csapat, az Ej, haj száll az ének. A vastaps után mindenki megkóstolhatta a nyertes szülinapi tortát a fogadáson.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában