Veszélyes emlékek

2022.03.25. 13:58

250 kilogrammnyi világháborús robbanóeszközt találtak Komárom és Ács között

Összesen 27 német páncéltörő tüzérségi gránátot, valamint 65 kilogrammnyi robbanótest maradványt szállítottak el a helyszínről a katonák.

Kemma.hu

Forrás: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/ Facebook

Fotó: Pozderka Attila zászlós

A MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred közösségi oldalán jelentette be március 25-én, pénteken, hogy a Komárom-Ács közötti erdős területen a vízvezetékrendszer kialakításán dolgozók veszélyes világháborús robbanóeszközökre bukkantak. A több mint 75 éve szunnyadó robbanóeszközök első példányát egy munkagép kanala hozta a felszínre, a munkások pedig értesítették a rendőrséget.

Forrás: Pozderka Attila zászlós / MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/ Facebook

A MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred  helyszínre kiérkező tűzszerész járőrparancsnoka több napon át végzett műszeres keresést és társaival egymás után emelte ki a különböző állapotú robbanótesteket, amelyek össztömege elérte a 250 kilogrammot. Összesen 23 darab német 7,5 centiméteres páncéltörő tüzérségi gránátot, 4 darab 8,8 centiméteres, ugyancsak német páncéltörő tüzérségi gránátot és hozzávetőlegesen 65 kilogrammnyi robbanótest maradványt találtak és szállítottak el a katonák a helyszínről későbbi megsemmisítésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában