Együttérzés

2022.02.25. 19:07

Humanitárius segítséget nyújt az AGC az ukrán és ukrán-magyar dolgozók szeretteinek

Az AGC Glass Hungary Kft. mindenben segítséget nyújt az ukrán és az ukrán-magyar munkatársainak. A cég lakhatást is biztosít a kimenekített hozzátartozók számára.

Kemma.hu

A vállalat közleményben számolt be arról, hogy az Ukrajnában kialakult rendkívüli állapotra való tekintettel az AGC Glass Hungary Kft., kifejezve mély együttérzését ukrán illetve ukrán-magyar kettős állampolgár munkatársai és családjai iránt több módon igyekszik segíteni jelenlegi helyzetük enyhítésén. A bajba jutott munkatársak közvetlen hozzátartozóinak Magyarországra menekítéséhez a vállalat segítséget nyújt az ideutazás megszervezésében, biztosítja a lakhatásukat és az egyéb ideutazáshoz szükséges jogi költségeket is átvállalja.

Ahogy írják, az AGC csoportnak 29 ukrán kollégája dolgozik Ukrajnában, és több száz ukrán kolléga dolgozik főleg Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon. Az AGC Glass Europe vezetősége úgy döntött, hogy adománygyűjtést szervez, hogy ily módon is kifejezze támogatását. Az összegyűjtött összegeket közvetlenül és kizárólag ukrán és ukrán-magyar kettős állampolgár kollégáik és családjaik humanitárius célú támogatására fordítják.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nem csak az AGC Glass Hungary Kft., korábban már a a tatabányai Coloplast Hungary Kft. is kifejezte, hogy segítő kezet nyújt ukrán dolgozóiknak.

Egy olvasónk a Coloplast-hírünk alatt kommentben fejezte ki érzéseit, mindne bizonnyal ezzel a bejelentéssel kapcsolatban:

Azt hiszem, ma sokan büszkék voltunk arra, hogy AGC-sek lehetünk! Isten segítsen meg minden ukrán kollégát és családjaikat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában