Ukrán válság

2022.02.28. 14:00

Czunyiné dr. Bertalan Judit: "Mindenki első szóra segített..." az ukrajnai adománygyűjtésben

Az Ukrajnát érintő háborús helyzet az egész Kárpát-medencei magyarságot megmozgatta. Megyénkben szinte pillanatok alatt teltek meg a kisbuszok, kisteherautók, különféle gépjárművek, melyek a segélycsomagokat szállították a felállított gyűjtőpontokra.

Gál László

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő koordinálása alatt elindult az adománygyűjtés az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére. A felajánlásokat — tartós élelmiszerek, tisztasági csomagok, ruhák, liszt, olaj, zsír, só, cukor — Oroszlány mellett Bakonysárkányon, Mocsán, Kömlődön, Ácson, Kisbéren és Császáron is várták és várják. 

Ősz Ferenc bakonysárkányi polgármester Facebook-posztjaiból megtudtuk, hogy a településen soha nem látott összefogás indult el, hiszen február 26-ig már közel 40 család vitte a segélycsomagokat a faluházba, és a szállítmányok azóta meg is kezdték útjukat a keleti határ felé.  

Gyűlnek a csomagok Bakonysárkányon (fotó: Ősz Ferenc)

Ugyanez a példátlan összefogás jellemezte ugyanakkor egész megyénket, hiszen Czunyiné dr. Bertalan Judit közösségi oldalának posztjaiból kiderült, hogy az oroszlányi gyűjtőpontra folyamatosan érkeztek a  csomagokkal telerakott kisbuszok és kisteherautók.  

A kormánypárti politikus fuvarozókkal, helyi és megyei élelmiszeripari cégekkel, megyénk településeinek polgármestereivel és egy, a keleti határ melletti képviselőtársával is folyamatos kapcsolatban van, így a konzuli szolgálaton keresztül az első szállítmányokat napjainkban már meg is kaphatják a rászoruló családok.

Az adományokat Oroszlányban, a Bányász Klubba minden hétköznap délelőtt 10.00 és este 20.00 óra között várják.  Bakonyszombathelyen is gyűnek a csomagok a hétfői napon is. Sinkovicz Zoltán kisbéri polgármester a település Facebook-csoportjában arról számolt be, hogy hétfőtől munkaidőben ők is megkezdik az adományok gyűjtését a Wass Albert Művelődési Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában