Sajtótájékoztató

2022.02.22. 16:58

30 milliárdos keretösszeg: kistelepülések mikrovállalkozásait segíti a pályázat

Csütörtökön 15 órától lehet regisztrálni a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program pályázatára, melyet 30 milliárd forintos keretösszeggel hirdettek meg – mondta el Petrovics János, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. pályázati tanácsadója a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) helyi irodájában.

Walczer Patrik

Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor alpolgármestert és Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét. Ismertette, hogy a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program első szakaszában 42 milliárd forintra lehetett pályázni és országosan 4500 nyertes pályázatot bírálnak el. 

Említette, hogy a mostani pályázatot 5000 fő alatti településeken működő mikrovállalkozások – azaz kevesebb mint 10 főt foglalkoztató cégek – számára írták ki. A nyertesek 2-10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, az összeget új eszközök, gépek beszerzésére, továbbá ingatlanberuházásra, vagy technológiai fejlesztésre lehet fordítani.

Erős Gábor ismertette, hogy az első fázisban 2 milliárd forint támogatásban részesültek a térségünkben található vállalkozások. Azt mondta a jelenlévőknek, hogy bátran forduljanak segítségért a fórumot rendező szervezetekhez.

Petrovics János a részletes tájékoztató során leszögezte: a pályázó cégeknek rendelkezniük kell legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, nem tartozhatnak a KATA szerinti adózás hatálya alá és nem minősülhetnek mezőgazdasági termelőnek.

További részleteket a 24 Óra február 23-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában