Naptár

2022.01.02. 06:58

Mi már tudjuk, mikor fogsz „hosszúhétvégézni”: íme a 2022-es munkaszüneti napok

2022-ben hat munkaszüneti nap esik munkanapra, de nem mindegyik hoz hosszú hétvégét.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Hatályba lépett az innovációs és technológiai miniszter rendelete, amely a 2022-es munkaszüneti napok körüli munkarendről rendelkezik. Ezen múlik, hogy hány hosszú hétvégénk lesz az idei évben, és hogy az esetleges munkanap-áthelyezéseket mikor kell ledolgozni.

Eszerint 

  • március 14-e, hétfő pihenőnap
  • március 26-a, szombat munkanap
  • október 15-e, szombat munkanap
  • október 31-e, hétfő pedig pihenőnap lesz.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy március 15-éhez kapcsolódva már lesz egy négynapos hosszú hétvégénk, aminek a hétfőjét 26-án dolgozzuk majd le, majd az ősszel, mindenszentekkor még egy: akkor az október 31-ét október 15-én dolgozzuk majd le, előre. Még egy négynapos hétvégével tervezhetünk az idén: április 15-18. között a nagypéntek és a húsvét hétfő miatt. Háromnapos hétvégéből kettővel számolhatunk: pünkösdkor (június 6., hétfő) és karácsonykor, mert 26-a az idén hétfőre fog esni. 

Ahogy megszokhattuk, május elseje, augusztus 20. és október 23. is munkaszüneti nap, de ezek a munkarendet nem befolyásolják, ugyanis (az előbbi sorrendben) vasárnapra, szombatra, illetve szintén vasárnapra esnek 2022-ben. 

Érdemes ezeket a dátumokat már most bevésni a naptárba, hiszen a Komárom-Esztergom megyei szállásadók, szolgáltatók, programszervezők is rendszeresen készülnek különböző akciókkal, ajánlatokkal, rendezvényekkel ezekre a hosszú és még hosszabb hétvégékre, de akár már most is lehet nézelődni, különböző csomagajánlatok után kutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában