TOP

2022.01.26. 21:01

113 millióból a vasútállomásig újult meg a veszélyes útszakasz Ácson

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként majdnem 800 méteres szakaszon újult meg a Gyár utca. A projekt több mint 113 millió forintból valósult meg.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Az állomáshoz vezető utca a felújítás előtt sok problémát okozott az ácsiaknak. Dr. Szentirmai István polgármester hangsúlyozta, erre a szakaszra ráfért a megújulás, mert balesetveszélyes volt.

Rapcsák György, a közút képviseletében arról beszélt, a szakemberek gondoskodtak a burkolat kétrétegű felújításáról, lokális kötőréteg javításokról, szegély- és padkaépítésről, árokrendezésről, a víz­elvezető rendszer korszerűsítéséről és forgalomtechnikai elemek cseréjéről.

– Úgy gondolom, hogy a beruházás legnagyobb haszonélvezői a település lakói, valamint a közösségi közlekedéssel Ácsra látogatók lesznek. Az útszakaszt, akár a többi közút kezelésében lévő úttal együtt társaságunk hosszú távon üzemeltetni fogja. Arról is beszámolhatok, hogy különböző uniós és hazai programok keretében további útfelújítások is közbeszerzés alatt vannak – fogalmazott.

A beruházás legnagyobb haszonélvezői a település lakói.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kitért arra, hogy a TOP segítségével nem csupán különböző intézmények újulhattak meg, útépítéses projekteket is meg tudtak valósítani. Hozzátette, ezek a fejlesztések három ütemben készültek el. Az elsőben több mint 1 milliárd forintból 10 kilométer utat építettek, a másodikban pedig 948 millió forint értékben tehettek rendbe szakaszokat, ehhez tartozott a Gyár utca egy részének felújítása. Összesen 14,8 kilométernyi út újult meg eddig, ami mintegy 2,2 milliárd forintba került. A harmadik szakasz közbeszerzése még zajlik, a tervek elkészültek és sikeres pályázatot adott be a közút. Ennek keretében további 5,7 kilométer útszakaszt építenek majd további 1 milliárdból, ezzel több mint 3 milliárd forintot fordítanak majd a felújításokra. Ezek a fejlesztések tizennégy települést érintenek a megyében.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, egy ácsi lakossági fórumon a résztvevők korábban azt kérték tőle, hogy egészen az állomásig újítsák fel a Gyár utcát, mert sokan közlekednek a vasútállomás felé, a szakasz pedig balesetveszélyes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában