ünnepvárás

2021.12.02. 20:40

Számtalan koncert csalogatja a térre az esztergomiakat adventkor

Egy teljes hónapot átölelő programfolyamról tett közzé részletes információs csomagot az esztergomi városvezetés.

Pöltl Zoltán

Egy teljes hónapot átölelő programfolyamról tett közzé részletes információs csomagot az esztergomi városvezetés.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az idei december majd minden napjára jut valami koncert, előadás, színházi produkció, kiállítás. A sokakat vonzó programokról letölthető programfüzetet is készítettek a szervezők.

Esztergomban ezúttal az adventi, karácsonyi készülődést állandó kirakodóvásár, továbbá kicsiket és nagyokat az időjárástól függetlenül működő professzionális jégkorcsolyapálya várja. A finálé, a szilveszter pedig ugyancsak egy több helyszínen tartandó programokban gazdag forgatag lesz.

A Széchenyi téren, a Mindszenty téren, a József Attila téren és a Kis-Duna sétányon várják idén a helyieket és az Esztergomba látogatókat. Aki testközelből látta nyáron a királyvárosban az MCC Feszt profi megrendezését, komfortját és kínálatát, annak már lehet némi fogalma arról, hogy mi várható decemberben adventkor és karácsonykor, no meg szilveszterkor Esztergomban.

Idén is változatos programokkal várnak mindenkit az év végén (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

A városi szervezésű kínálat meglehetősen gazdag, a felsorolt helyszínek a település legszebb, festői városrészein találhatók, így tartalomra és látványra sem lehet ok a panaszra. A november vége óta páratlan karácsonyi fénypompába öltöztetett Kis-Duna sétányon december 22-éig tartó állandó kirakodóvásár várja a karácsonyi ajándékozókat, illetve azokat, akik valami különleges csemegét, vagy egy forró téli italt szeretnének elfogyasztani.

Ezzel párhuzamosan, hasonló időszakban a Rondella galériában tartják a IX. Művészet Esztergomért elnevezésű adventi képzőművészeti vásárt. A Széchenyi téren, a Mindszenty téren, a József Attila téren tartandó programok mellé még számos városi helyszínen lesznek az ünnephez kapcsolódó művészeti, kulturális események, így ebből a rendkívül gazdag csokorból csak néhány különlegességet emelünk ezúttal ki.

December 3-án a Mikulás a Szent István-uszodába látogat, hogy meglepje az úszókat. December 4-én a József Attila téren Gájer Bálint és a Full Moon ad koncertet. Másnap ugyanitt Méhes Csaba pantomimművész és a városi Mikulás-ünnep szórakoztatja a nagyérdeműt. December 11-én a városi művelődési házban rendezik a Csillagszóró című adventi programot, melyben kézműveskedés és egy mesejáték is szerepel.

Extrák adventkor

Az idei esztergomi decemberi forgataghoz több különleges extra szolgáltatás is járul. Így például a fényárban úszó karácsonyi kisvonat, mely a programhelyszínek között közlekedik. A kényelmesebbek, romantikusabbak kipróbálhatják, milyen hintóval utazni, mely közlekedési eszköz ugyancsak az ünnep frekventált pontjai között, a Vízivárosban és belvárosban vehető igénybe. A főtéren egész nap működő, professzionális jégpálya áll a korcsolyázók rendelkezésére. A vízivárosi színpadnál pedig minden pénteki és szombati koncert után dj-k szórakoztatnak 22 óráig.

Szintén 11-én József Attila téren Takács Nikolas és Cserpes Laura énekel. Ugyancsak ezen a színpadon mutatják be műsorukat 12-én a városi óvodák csoportjai. December 16-án a főtéren található Kapcsolatok Házában a karácsonyfára való díszek kézműves módon való elkészítését tanulhatják meg kicsik és nagyok.

December 18-án a Kifordítva együttes és Csondor Kata szórakoztat a Kis-Duna sétányon felállított színpadon. 19-én Máriáss Péter és barátai, majd pedig újból a helyi ovisok lépnek fel. A programfüzet online elérhető a városi honlapon, a „Hírek” rovatban. Szilveszterkor a Szépülő Városközpont, a Balkan Fanatik, a TNT Track és Dr. Béres szolgáltatja majd az óévbúcsúztatóhoz szükséges talp­alávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában