2021.12.27. 16:20
Kihagyhatatlan képek: Naszály gyönyörű hobbicukrászának tortáitól a ti állatok is leesik
Naszály hobbicukrásza hihetetlenül látványos süteményeket készít. Az ámulatba ejtő finomságok titkairól Ungor Szabinával rántottuk le a leplet.
Vitán felül áll, hogy a cukrászat művészet, és sok év tanulás szükséges ahhoz, hogy szemrevaló és ízletes süteményeket tudjanak készíteni az erre hivatottak, hisz a szeretet, – mint ismert plusz –, nem mindig elegendő.
Ungor Szabina jó ideje mozog otthonosan a konyhában annak ellenére, hogy iskolában sosem tanulta a szakmát. Tortáit, süteményeit olyan színes cukormázzal, extrém díszekkel ékesíti, hogy azok a művészvilágban is sokakat megihletnének.
A naszályi hobbicukrász ámulatba ejtő finomságokkal rukkol elő nap mint nap
Fotók: Beküldött– Gyermekkoromban rengeteget segítettem édesanyámnak a konyhában, amit akkor nem mindig élveztem. Úgy gondoltam, hogy túl sok időt vesz igénybe, míg elkészül a végeredmény. Kóstolni azonban szerettem – elevenítette fel mosolyogva a régmúltat Szabina.
Mint mondja, ő maga is az édesszájúak táborát erősíti. Sokáig mégis az egyszerű, gyorsan elkészíthető desszerteket preferálta.
– Nem voltam az az egész nap konyhában sütögetős típus. Körülbelül fél éve kaptam kedvet ahhoz, hogy elkészítsek egy-egy tortát a családnak különféle alkalmakra. Az első sikerélmény olyannyira motiváló volt számomra, hogy nekifogtam az időigényesebb sütiknek is. Azóta pedig egyre jobban foglalkoztatnak a nehéz és igazán különleges receptek. A sütés szinte minden csínját-bínját tapasztalati úton tanultam meg – mondta sokat sejtető mosollyal a hobbicukrász.
Szinte mindent laktózmentesen készít, mivel ő is ezzel a problémával küzd. Ha pedig megtalálja a tökéletes alapanyagot, akkor igyekszik a glutént is elhagyni. Hozzátette, ez utóbbi nehezebb, hiszen sokban befolyásolja a sütik ízét és állagát is ez az alapanyag. Bámulatos műveit legfőképpen a családjának, a közeli barátainak és a hozzátartozóinak készíti.
– Szeretem a kihívásokat, éppen ezért igyekszem egyre több olyan receptet is elkészíteni, amelyek segítségével tovább fejlődhetek, vagy különleges technikát sajátíthatok el. Ez azért is fontos számomra, mert a jövőben komolyabban is szeretnék foglalkozni a cukrászattal. Nagy álmommá vált, hogy egy saját kis helyem legyen, ahol majd desszertkülönlegességeket kínálhatok. Az ehhez vezető út pedig nagyon hosszú – mesélte jövőbeni terveit a csodálatos sütik alkotója.