Közösség

2021.12.04. 20:00

Tévémaci helyett Tardos maci: adventi mesékkel várják az érdeklődőket minden este

Tardoson különleges megoldással oldották meg azt, hogy a járvány negyedik hulláma alatt is hangulatos adventet tudjanak biztosítani a lakosoknak.

P. J.

Forrás: Tardos Község/Facebook

A járványhelyzet miatt elmarad idén a falukarácsony, valamint a tervezett templomi adventi műsorokat sem rendezi meg az egyházközösség. Ahogy tavaly tavasszal, úgy idén is online térbe költöznek az események. December elsejétől a kivilágított, számozott ablakdíszek megkeresésével és adventi mesékkel kezdetét vette az év egyik legszebb időszaka.

Fotó: Tardos Község/Facebook

Bajzáth Mária, a Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhelyének szakmai vezetője állított össze a huszonnégy ünnepváró napra egy-egy „ajándékot”, amelyek meséket és népköltéseket egyaránt tartalmaznak. A program címe: mesÉLJÜK EGYÜTT AZ ÜNNEPET!

A mesemondók által rögzített felvételek a Facebookon érhetők el. December 6-án délután a Mikulás is eljön a faluba. Az aktuális időjárás függvényében hintón vagy szánon érkezik. December 12-én, vasárnap adventi vásárt hirdetett meg az önkormányzat a múzeum udvarára. Ám a kinti programokat csak az aktuális járvány­ügyi szabályok betartása mellett rendezik meg.

A település közösségi oldalán az első számozott ablak megtalálása után tették közzé az első autentikus mesét, amit Tóth Anna előadásában hallgathatnak meg az érdeklődők. A második adventi mesét Szarkáné Csapó Zsuzsa, a harmadik adventi mesét Csabán Tibor olvasta fel. A mesék száma minden nappal egyre több lesz, a videók csupán pár percesek, mégis nagyon hangulatosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában