Közösségi élet

2021.12.24. 18:24

Együtt imádkoztak a szákszendi falukarácsonyon a boldog ünnepekért

Idén rendhagyó módon, a faluház mögötti rendezvénytéren zajlott a szákszendi falukarácsony, ahol mindenki jókívánságait fejezte ki az elkövetkező időszakra.

W. Zs.

Író Sándor, Sinkó-Szabó Lilla és Sugárné Damó Márta a gyertyával

Forrás: Beküldött

Az idén rendhagyó módon, a faluház mögötti rendezvénytéren várta a hagyományos falukarácsony Szákszend lakóit. Papp Attila Csaba polgármester ünnepi gondolatait Sugárné Damó Márta református lelkész, Sinkó-Szabó Lilla evangélikus lelkész és Dr. Író Sándor római katolikus plébános folytatta. Szóltak a világjárvány okozta küzdelmekről, és azt kívánták, hogy az adventi időszakban mindenki szeretetben, békében várhassa Jézus eljövetelét. Imát mondtak mindazokért, akik betegség, gyász, vagy más teher miatt szomorúsággal a szívükben készülnek az ünnepre.

– Kérjük, még sokáig lehessünk a Te dicsőségedre együtt, ennek a falunak a szolgálatában, szeretetében – hangzott el a római katolikus plébánostól, majd meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit. A falukarácsony programja az Öveges József Általános Iskola második osztályos diákjainak műsorával, Fodor Réka szavalatával, a Szákszendi dalkör karácsonyi dalcsokrával folytatódott. Végül a község lakói tea, forralt bor és pogácsa mellett ünnepelték advent negyedik vasárnapját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában