Felkérés

2021.12.17. 09:30

A komáromi Turi Ádám lett a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) új elnököt választott, aki egy komáromi fiatalembert kért fel arra, hogy legyen a tanács alelnöke.

K. D.

Turi Ádámot (jobbra) választották alelnöknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Komáromi alelnököt választott a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Turi Ádám személyében. December 4-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Budapesti Európai Ifjúsági Központban a NIT. A több mint száz ifjúsági szervezetet összefogó szövetség éléről három és fél év után távozott a kisvárdai Hegedüs Zoltán, helyére a pécsi Kovács Péternek szavaztak bizalmat a küldöttek.

A megválasztott elnök felkérésére Turi Ádám a NIT alelnökeként dolgozhat tovább. Ádám 2016-ban a komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetségének alapító elnöke volt, és három éven keresztül vezette is a diákszervezetet. Emellett pedig az Országos Diáktanács tagjaként is képviselte megyénket. Az elmúlt két évben pedig elnökségi tagként segítette a NIT munkáját.

Az ifjúsági tanács megválasztott elnökségének a tagjai a következők: Kovács Péter elnök, Turi Ádám alelnök, Szabó Bálint alelnök, Antal Kinga Kincső elnökségi tag, Molnár Janka Sára elnökségi tag, Kocsis Petronella Alíz elnökségi tag, Simon Ádám elnökségi tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában