egészségnap

2021.11.15. 07:00

Opitz Barbi és chillikostoló is várta az oroszlányiakat a hétvégén

Az egészséges életmód volt a Bányász Klub és Közösségi Házba szervezett OSZE rendezvény fókuszában: sportos programok, őstermelői standok és látványos bemutatók tették izgalmassá Oroszlány szombati napját.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ködös időjárásra és szitáló esőre ébredtek a kerékpáros családi nap szervezői és leendő résztvevői, ennek ellenére senki sem maradt otthon, a négy fal között. Változatlan maradt a több hete beharangozott programsor és a jelentkezői létszámon sem lehetett észrevenni jelentős változást, a vártnál többen, 150-en fordultak meg a hagyományteremtő családi napon.

A kultúrintézmény körüli kerékpáros ügyességi verseny kivételével minden annak rendje és módja szerint történt. A rendezvény mottója is megállta a helyét, generációk találkozhattak. A bejárat mellett sajtkülönlegességek fogadták az érkezőket, beljebb kerámiák sorakoztak az asztalon. Külön teremben fogadtak a foltvarrók, azaz a Pepecsvörk Klub képviselői, akik a város jellegzetes épületeit hímezték textilekre. Ők is szervesen kapcsolódtak a témához, a szépkorúak a szellemi fittségről meséltek az érdeklődőknek.

Egy másik helyiségben Istella Zoltán standja kapott helyet, ahol különleges chilispecialitásokkal nyűgözte le a vendégek ízlelőbimbóit. Az ácsi kistermelő szerint a gyümölcsökkel ízesített csípős portékáinak legfontosabb titka az előkóstolás, ami ­Bogihoz, a kislányához köthető. Zoltán azt mondja, a gyermek ízlésében sosem csalódik, a gyerekszáj mindig őszinte.

A rózsamálnás étcsokoládé-bonbon volt a legkeresettebb édesség. Az oroszlányi csokoládéüzemet képviselő stand mellett pedig az egészséges életmódra ösztönző turmixból lehetett kóstolni.

Az ételeken túl a sport is kulcsszerepet játszott a hétvégi programon. Alig ütött délután kettőt az óra, Torma Lajos, a Tekergők vezetője biciklire pattant a szakosztály néhány tagjával, hogy a szomszédos községbe, Bokodra tekerjenek Deák György tehenészetéhez. A szitáló eső sem szegte kedvét a kerekezőknek, hogy a családi vállalkozás tíz jószágát szemügyre vegyék, továbbá érdeklődéssel hallgatták a malacok, a kecskék és a lovak történetét.

A nap zárásaként Torma Lajos értékelt. Mozgalmas nap volt. Szép kört „futott” be a rendezvény, kerek egész lett a történet.

Generációk találkoztak a táncparketten is

A Táncsics úti intézmény rendezvénye hagyományteremtő jelleggel indult útjára. Totót is kitölthettek az érdeklődők, amin keresztül átismételhették a biztonságos közlekedés szabályairól tanultakat. A helyes válaszokat adók között gazdára talált egy értékes fődíj is. Szabó István vihette haza a több mint 200 ezer forintos laptopot. Az estébe nyúló rendezvényen bemutatkoztak a fiatalabbakat megszólító csoportok. Fellépett a Cirill Táncstúdió, koncertezett a Derzsi zenekar és Opitz Barbi énekesnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában