Verseny

2021.11.15. 18:58

Irány az országos: Bolyai-döntősök a komáromi fiatalok

A komáromi Feszty Árpád Általános Iskola tanulói kiváló eredményekkel tértek haza a Bolyai Matematika Csapatversenyről, ahogy az egyik tanár is.

Kemma.hu

Forrás: komarom.hu

Eredményesen szerepelt a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Az iskolából 59 tanuló nevezett be a tudáspróbára, aminek a megyei fordulójában kiváló helyezések születtek – olvasható a város honlapján.

A fesztys Bácsi Virág, Daragó Kitti, Vámosi Lénárd, Farkas Ádám összeállítású nyolcadik osztályos csapat az ötödik, az Aschenbrenner Fruzsina, Bicskey Tamara, Máté Léna, Körmendi Jázmin alkotta hetedikes csoport pedig a hatodik helyen végzett.

Czibor Zoltán, Barsi Bendegúz, Szabó Dorka, Szalai Zénó négyese a dobogó legelső fokára állhatott fel, így ők beküzdötték magukat az országos döntőbe is. Felkészítő tanáruk Pipicsné Diós Szilvia tanárnő volt.

A diákok mellett az intézmény tanára, Egyedné Hargitai Ildikó tanári fődíjat kapott.

A fiataloknak, a sikeres eredményekért Czunyiné dr. Bertalan Judit is gratulált – láthattuk a politikusnő Facebook oldalán.

 

Közel 50 ezer diák vett rész a Kárpát-medencéből

A Bolyai Matematika Csapatversenyt 2004-óta rendezik meg hazánkban. A megmérettetés célja, hogy a diákokat segítse azon képességeik fejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldják meg a felmerülő problémákat. A verseny lehetőséget teremt, hogy a résztvevők átérezzék a közös gondolkodás örömét, bemutathassák a logikus gondolkodás szépségeit, valamint jó képességeiket diáktársaiknak is megvillanthassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában