Hagyományőrzés

2021.11.16. 20:15

Ínyencségek és nevezetességek: gasztro út nyílt a komáromi Monostori erődben

Gasztro út nyílt a komáromi Monostori erődben, ami november 12-től már látogatható. Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is kiváló szórakozás lehet.

Kemma.hu

Madártávlatból

Forrás: erod.hu

Hagyományőrző Gasztro út nyílt a komáromi Monostori erődben Ízes Komárom Hagyományőrző Gasztrotúra néven. A Brigetio Lakosságért Közösségért Településfejlesztő Egyesület sok szeretettel várja mind az érdeklődőket és a komáromi családokat – tudtuk meg Komárom város honlapjáról.

Horváth Adrienn, a Monostori erőd kulturális és turisztikai asszisztense elmondta, hogy miért éppen erre a helyszínre esett a választás:

A projekt helyszínéül mindenképpen egy komáromi nevezetességet kerestünk, így esett a választás a Monostori erődre.

A túra során a szervezők olyan útvonalat alakítottak ki az erőd kazamatáiban, melynek során a résztvevők megismerhetik a komáromi nevezetességeket, hagyományos ételeket, valamint a korabeli helyi mesterségeket. Az induláskor minden résztvevőt, egy az erőd kapujában található útleírás segíti, emellett pedig egy térképet is kézbe kapnak a túrázók. A nyolc állomásból álló interaktív séta során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a jellegzetes komáromi ételeket, nevezetességeket és mesterségeket.

A gasztro út november 12-től folyamatosan látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában