Fókusz

2021.11.23. 21:49

Férfiegészség: prosztatarákról szóló dokumentumfilmet vetítenek Ászáron

A Mediaworks városi és ingyenes lapjainak vezető szerkesztője, Gecsei Ádám filmjét lehet megnézni november 24-én, Ászáron, ami a férfiegészséggel fogllakozik.

Raffael Veronika

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: VGstockstudio

Fontos témát feszegető filmet, Gecsei Ádám művét vetítik a közösségi házban november 24-én, 17 órakor. A filmet fémjelző Gecsei Ádám, a Mediaworks városi és ingyenes lapjainak vezető szerkesztője, munkája során kiemelt figyelmet fordít a férfiegészségre, férfiegészséggel foglalkozó cikkek írására. 2019-ben a Kisalföldnél kitalált egy kampányt, Fókuszban a férfiegészség címmel, amelyben 10 részes cikksorozatban foglalkoztak a prosztatarákkal, annak megelőzésével, a kórral való küzdelemmel. Idén mozgóképként is foglalkozott a témával, készített egy 30 perces dokumentumfilmet a témában – tájékoztatott az önköltséges kreatív programról a készítő.

A prosztatarák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganat Magyarországon. A szakemberek évente 4500 új esetet diagnosztizálnak, és 1500-an ekkor már gyógyíthatatlanok. Belehalnak a betegségbe. A prosztatarákkal küzdők gyógyítására 2020-ban és 2021-ben is több mint 10 milliárd forintot költött az állam. Csupán a PSA-vizsgálatok évente 300 millió forintba kerülnek. A prosztatarák az egyik legjobban szűrhető rossz­indulatú daganat. A férfiak nagy része mégis fél orvoshoz fordulni. Ha mennek is, gyakran már túl későn.

A dokumentumfilm főszereplőjénél, Molnár Lászlónál 10 éve, 60 éves korában diagnosztizálták a betegséget. Sokkolja a hír, életmódot vált, küzd, mert meggyógyulni és élni akar. Ma már sorstársainak tart előadásokat. A filmben a mosonmagyaróvári dr. Lacó László sebész-urológus is megszólal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában