gyerekek

2021.11.08. 11:30

A fizikainál is veszélyesebb erőszakra figyelmeztetnek a szakemberek

Az iskolai erőszak ellen címmel tartottak konferenciát Tatán, hogy minél effektívebben és közösen tudjuk megakadályozni a diákok bántalmazását.

Sz. D. K.

Együtt az iskolai erőszak ellen címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Tatán, az Öreg-tó partján. Laposa Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti alosztályvezetője többek között köszöntötte Schmidt Csabát, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárját, Gubinyi Attila rendőr alezredest, az ORFK iskola partnerségi osztályvezetőjét, valamint dr. Vaczula József főkapitány-helyettest. Dr. Vaczula József elmondta, gyakran hallotta szüleitől, nagyszüleitől, hogy az oktatási intézményekben a testi fenyítés bevett szokás volt, még talán az ő iskolás évei alatt is – idézte fel a főkapitány-helyettes a régmúltat.

– Napjainkban már elmondhatjuk, hogy ezek a nevelési módszerek eltűntek. Van azonban az erőszaknak egy sokkal veszélyesebb formája, amely kevésbé látványos, ez a pszichikai erőszak. Felmerülhet a kérdés, hogy a rendőröknek mi közük lehet ehhez a témához, hiszen elsősorban ez a pedagógusok feladata, de úgy érzem, hogy ez a probléma közös – részletezte a konferencia lényegét és fontosságát dr. Vaczula József. Kiemelte: akik a tagintézmények nevelési munkájában részt vesznek akár iskolaőrként is, számukra fontos az, hogy a bántalmazott gyerekeket észrevegyék és számukra a megfelelő segítséget tudják nyújtani. – A mai oktatás elsődleges célja az, hogy magát a területet bemutassuk a résztvevőknek. Az előadók személye garancia arra, hogy a konferencia végén változatos és hasznos információkkal lesznek gazdagabbak a jelenlévők – tette hozzá.

Ezt követően Schmidt Csaba mondta el átfogó értékelőjét a városi iskolákról. Beszédében hangsúlyozta a téma fontosságát, emellett a közösségi médiában rejlő veszélyekre is kitért. A folytatásban – többek között – Balkuné Szűcs Emese, a megyei pedagógia szakszolgálat tagintézményének pszichológusa, valamint Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában