testületi ülés

2021.10.07. 07:10

Két új utcanevet kell megtanulni Oroszlányban

Díjátadásokkal és köszöntésekkel kezdődött az oroszlányi grémium legutóbbi ülése, de két terület új utcanevet is kapott.

W. Zs.

Díjátadásokkal és köszöntésekkel kezdődött az oroszlányi grémium legutóbbi ülése, de két terület új utcanevet is kapott.

Forrás: oroszlany.hu

A minap megtartotta rendes ülését a testület, ami rendhagyóan köszönetnyilvánításokkal kezdődött. Elsőként Aszódi György fogadhatta a gratulációkat, aki a Megyei Prima Díj idei átadóján az Év Vállalkozói kategóriában szakmai díjat kapott. Ezután Bagócs János neve hangzott el, aki a súlyemelésben elért magas színvonalú tevékenységéért Edzői Életmű Díjat vett át a közelmúltban. A két oroszlányi kitüntetettnek Lazók Zoltán polgármester nyújtotta át az önkormányzat ajándékait.

Ezután a képviselők döntöttek a Bánki Donát utca 16–20. környezetében épült új parkoló kialakításáról, valamint lakossági kezdeményezés alapján a Rosenberg utca József Attila köz és Táncsics Mihály út közötti szakaszára vonatkozó egyirányú forgalmi rend kialakításáról. Az önkormányzati társulásokban, egyesületekben való részvétel felülvizsgálata napirendben úgy döntöttek, kilépnek a „Hét határon átnyúló önkormányzati szövetség a Kárpát-medencében” egyesületből. A döntést azzal indokolták, hogy az egyesület az elmúlt 7 évben nem nyújtott semmilyen szolgáltatást az önkormányzatnak.

A képviselők támogatták a „Jó tanuló – jó sportoló” cím elnyerésére irányuló pályázatot, elfogadták az Oroszlány 2020. évi környezeti állapotáról szóló tájékoztatót, illetve önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntést is hoztak.

Közterületek elnevezéséről is voksoltak a képviselők: Alkotmány köz lett a volt autóbusz-pályaudvari szervizút területe, továbbá a jó testvérvárosi kapcsolat tiszteletére az Ó-Takács utca–Alkotmány köz közötti terület a Plochingen utca elnevezést kapta.

Új rendőrkapitány

Hivatalosan is elbúcsúzott Kiss Sándor rendőrkapitány, aki októbertől a Komáromi Rendőrkapitányság vezetői feladatait látja el, majd bemutatkozott az Oroszlányi Rendőrkapitányság új vezetője, dr. Bolehradsky Szilveszter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos. A képviselők zárt ajtók mögött tárgyaltak az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. részvényeiről, de az átruházási szerződést nem hagyta jóvá a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában