Fejlesztés

2021.10.21. 17:30

Képeken a Tata és Baj közötti új, kivilágított kerékpárút

Vissza nem térítendő, 286 millió forintos európai uniós támogatással valósult meg a Tata és Baj közötti kerékpárút. Közvilágítás teszi még biztonságosabbá.

Petrik J.

Vissza nem térítendő, 286 millió forintos európai uniós támogatással valósult meg a Tata és Baj közötti kerékpárút. Közvilágítás teszi még biztonságosabbá.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Elsőként és hivatalosan a tatai kertvárosi óvoda apróságai próbálhatták ki a térkő borítású, 286 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megépült Tata és Baj közötti kerékpárutat. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően valósulhatott meg.

A tatai önkormányzat sikeresen pályázott a fenntartható települési közlekedésfejlesztést célzó felhívásra. Ennek eredményeként a település közigazgatási területén belül megvalósulhatott a Tatát Bajjal összekötő bicikliút.

A projekt célja a fenntartható, biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése volt a két település között. Az új kerékpárút szakasz az országos közúttól elválasztott, és 1260 méter hosszú.

Az átadón Csőre Csanád vehette át a rajzpályázat a legjobb alkotásáért járó kerékpárt (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos az átadáson egyebek mellett kiemelte, hogy az Által-ér menti kerékpárúthoz, mint az országos kerékpárút törzshálózat részéhez csatlakozik az Tata–Baj közötti új bicóút, amelynek kivitelezése során közműkiváltás és közműfejlesztés is megvalósult. A beruházással fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósulhattak meg a települések között.

Michl József arról számolt be az eseményen, hogy alapos előkészítés előzte meg a beruházást. A végeredmény azonban önmagáért beszél. Emellett megdicsérte a kivitelezőket, akik a térköves technológiának köszönhetően egy könnyen és gyorsan javítható utat alakítottak. A fejlesztés mindemellett a lakosság mentális és fizikai egészségének megőrzéséhez is hozzájárul.

A projekt részként rajzpályázatot is kiírtak, amelynek az eredményhirdetését a bicikliút-átadón tartották meg. A harmadik helyet, és az azzal járó jutalmat Krüzsely Kinga vehette át. A második legjobb rajzért járó díjat Kecskeméti László kapta, míg a fődíjat, egy teljesen felszerelt kerékpárt, az első helyezett Csőre Csanád vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában