zene világnapja

2021.10.04. 20:03

Édes videó: megtöltötte az esztergomi főteret az ovisok éneke

1975 óta ünneplik a zene világnapját, amelyen a zeneművészet kiemelkedő alakjaira emlékeznek . Az ünneplés Esztergomban sem maradt el.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Megyénkben is több településen, köztük Esztergomban is rendeztek a világnaphoz kapcsolódó programokat: a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában például a tanárok adtak hangversenyt, míg az óvodások közös táncolással, énekléssel ünnepeltek a főtéren.

A Széchenyi téren Erős Gábor alpolgármester megjegyezte, hogy a mobilitási nap után újra összegyűltek a legfiatalabbak a városközpontban, ahol ezúttal arról érdeklődött, hogy a jelenlévők közül hányan szeretnek táncolni, illetve dalolni. Utolsó gondolatként szép napot és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

Az óvodások és pedagógusaik a tujákat kerülgetve elénekelték többek között az Aki nem lép egyszerre, az A kállói szőlőben, a Lányok ülnek a toronyban és a Hopp Juliska című dalt, majd a Szalmaszál gyermekzenekar lépett fel a főtéren. Végezetül arra kérték az esztergomi óvodák, illetve az esztergom-kertvárosi intézmény képviselőit, hogy vegyék át az ajándék almákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában