Riadalom

2021.10.20. 06:57

Bajba jutott őzt mentettek meg terepfutók Kesztölcnél (videó)

Futók vették észre a kétségbeesett őzt. A rémült állat két kerítés közé szorulva, hangosan kért segítséget.

Kemma.hu

Futók vették észre a kétségbeesett őzt. A rémült állat két kerítés közé szorulva, hangosan kért segítséget.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Két terepfutónak tűnt fel a hétvégén Kesztölcnél, hogy a magas, száraz fű mögött mozog a kerítés. Ahogy közelebb értek. kiderült, egy riadt őz kér hangosan segítséget. Először azt hitték, hogy a lába akadt be a kerítésbe, ám közelebb érve látták, hogy nincs ekkora baj: az állat csupán a két drótháló közé futott be és nem talált kiutat, hiába menekült volna.

A futók végül kiterelték a riadt állatot a kelepcéből, így a történet jól végződött. Megeshet azonban, hogy az erdőt járva az ember sérült, sebesült, beteg állatra bukkan. Ahogy a vaol.hu is írja, a jogszabályban előírt protokoll szerint, ha sérült vadat találunk elsőként a területért felelős vadásztársaságot kell értesítenünk.

Ők döntenek az állat későbbi sorsáról. A kicsinyekkel különösen óvatosan kell eljárni: semmiképpen ne menjünk oda, ne érintsük meg az elhagyottnak vélt állatot, mert ha társai megérzik rajta az ember szagát, nem fogadják be újból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában