testületi ülés

2021.09.17. 17:38

Tárgyalták az esztergomi képviselők a McDonald's nyitását

Parázs vitával indult a képviselő-testületi ülés, amit a szeptember 16-i napirendi pontok között lévő, a régi buszpályaudvar épülete helyére tervezett McDonalds étteremről szóló előterjesztés váltott ki.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Pár napja Hernádi Ádám polgármester arról adott hírt Facebook-oldalán, hogy a szeptember 16-ai képviselő-testületi ülésen születhet meg a döntés a McDonald's gyorsétteremlánc új esztergomi egységéről. Kiderült, hogy az új „Meki” a régi buszpályaudvar helyén létesülne.

A szeptember 16-ai testületi ülés elején, amikor a napirendekről szavaztak, a többségi frakció részéről az a javaslat érkezett, hogy a 17. napirendi pontot nyílt ülés helyett zárt ülésen tárgyalják a képviselők. Az ellenzéki képviselők erre való reagálásukban kifejtették, hogy a McDonald's Esztergomba való települése a polgármester fent idézett posztja óta közszájon forgó téma, nagyon sokan fejtik ki véleményüket a közösségi oldalakon erről, így nagy az érdeklődés a gyorsétteremről szóló döntéssel kapcsolatban, zárt ülés esetén a nyilvánosságot kizárják.

Az is javaslat volt az ellenzék részéről, hogy a város és a beruházó közötti, a városi honlapon közzétett szerződéstervezet még javításra szorul, ezért vegyék le napirendről a kérdést egyelőre. A frakció ugyanakkor jelezte, hogy az ellenzéki képviselő is jelen volt azon a bizottsági ülésen, ahol döntöttek a zártülés-változatról, akkor nem volt ezzel kapcsolatos aggálya. A képviselők többsége végül megszavazta, hogy a McDonald's-ról szóló előterjesztést zárt ülésen tárgyalja a testület. Ligeti Andrástól, a városháza kabinetvezetőjétől megtudtuk: az ülésen megszavazták a képviselők a határozati javaslatot.

Négy személy kapott díjat

A szeptember 16-ai képviselő-testületi ülésen Einczinger Ferenc-díj „Esztergom Gyarapodásáért” kitüntetést adtak át Szántó Tamásnak, a Strigonium Zrt. korábbi vezérigazgatójának. Dr. Gönczy Béla-díj az „Esztergomi Gyógyításért” kitüntetést vehetett át három köztiszteletben álló orvos, dr. Dinnyés József belgyógyász, kardiológus, dr. Ungár Dénes érsebész (betegsége miatt felesége vette át) és dr. Erős Miklós fogszakorvos. Az elismeréseket az képviselő-testületi ülést vezető Erős Gábor alpolgármester adta át.

Dr. Dinnyés József kardiológus, belgyógyász átveszi a dr. Gönczy Béla-díjat Erős Gábor alpolgármestertől (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában