egészséges életmód

2021.09.19. 06:47

Olyan adományt kaptak a megyei ovik, aminek minden szülő örülhet

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) jóvoltából adományként több megyei intézmény is aszaló-, befőző-, illetve ivólékészítő gépet kapott. Az új eszközök használatával a gyermekek számára akár helyben termett gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával készíthetnek ételeket.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A tokodaltárói Brunsz­vik Teréz Óvoda – Mini Bölcsőde udvarán tartott átadóünnepségen Horváth Ágota intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, akik megtekinthették a nagycsoportos óvodások műsorát.

Horváth Ágota ismertette, hogy a nevelési programjukban kiemelt szereppel bír az egészséges életmódra nevelés és az egészséges táplálkozás iránti igény kialakítása. Ennek érdekében igyekeznek tudatosítani a gyermekekben a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságát is. Mivel különböző formában szokták elkészíteni a gyermekeknek az ételeket, így az adományként felajánlott gép nagy segítséget jelent nekik.

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke elmondta, hogy Budai Péter mesterszakács is csatlakozott a CÖF-CÖKA országos missziójához, és a járványhelyzet előtt az átadók alkalmával kóstoltatást is szerveztek. Véleménye szerint egy szülőnek nincs annál megnyugtatóbb érzés, ha azt látja, hogy a bölcsődében, óvodában és iskolában megfelelő minőségű a közétkeztetés. Az országot járva sok pozitív példát lát, és reméli, hogy a gyermekek egyre inkább a reklámokban látható ártalmas dolgok helyett egészségesebb ételeket fogyasztanak majd.

Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora a 2016-ban elindított programról beszélt, mely négy pilléren nyugszik. Bemutatta az Ízig Varázs című receptgyűjteményt is, és arról beszélt, hogy a készülékek átadásával hosszabb távon is segítséget nyújthatnak a civil szervezeteknek.

Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke megjegyezte: többgyermekes szülőként örömmel tapasztalja, hogy a közétkeztetésben egészséges tápanyagokat használnak fel. A beszédek után aszalógépet kapott a tokodaltárói óvoda, ivólékészítő készülékkel gazdagodott a bajnai, a lábatlani és a tokodi óvoda, míg a kesztölci szociális alapellátó szolgálat pedig egy befőzőgépet vehetett át.

Tatabányán öt adományt adtak át

A megyeközpontban öt adományt adtak át. Aszalógépet dr. Dallosné Martin Csilla, a tatabányai Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda telephelye vezetője; befőzőautomatát és ivólékészítőt a megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Központ elnöke, Mecseki Melinda és a Vértesszőlősi Samufalvi Óvoda és Bölcsőde vezetője, Törökné Pátrovics Erika. A baji óvoda és bölcsőde vezetői, Csontos Nóra és Temesiné Pethő Dorottya, s a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke, Borsó Tibor lekvárkészítő betéttel kapta meg a készüléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában