Don Bosco

2021.09.04. 07:00

Izgalmas új tanévet kezdenek a szaléziak

A Bajóthoz tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten tartotta a Szalézi Intézmény Fenntartó iskoláinak 2021–2022. tanévét nyitó konferenciáját.

Fenyvesi K.

A községhez tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten tartotta a Szalézi Intézmény Fenntartó iskoláinak 2021–2022. tanévét nyitó konferenciáját.

Forrás: szaléziak.hu

Az intézmények vezetőit a szalézi szerzetesrend magyarországi tartományfőnöke, Andrásfalvy János köszöntötte. A Szaléziak.hu híre szerint az atya fontos aktualitásokat érintő gondolatai után Szalézi Szent Ferenc életéről, találkozásairól, lelkiségéről tartott előadást Ábrahám Béla atya. A korábbi tartományfőnök hangsúlyozta, hogy a szalézi lelkiség, pedagógia, vezetés, problémamegoldás forrása egyaránt a Szeretet doktora, Szalézi Szent Ferenc. Amit leírt, azt a rend­alapító Don Bosco módszerre váltotta a legszegényebb fiatalok között.

Mint elhangzott, különlegesen izgalmas tanév kezdődik a szalézi pedagógusok és a diákok számára, a rend ezen időszakban emlékezik meg Szalézi Szent Ferenc égi születésnapjának 400. évfordulójáról. Ennek kapcsán mutatta be Németh Ádám pedagógiai referens a Don Bosco Zsebnaptárt, amely tartalmazza a tanév és az egyházi év fontos dátumait, ezzel párhuzamosan lehetőséget ad a fiataloknak a lelki elmélyülésre. Utóbbi egyik elemeként QR-kódok segítségével szalézi lelki tartalmakhoz lehet hozzáférni, illetve az érdeklődők részesei lehetnek egy olyan, tanéven átívelő játéknak, amelyből lehet tanulni, nyereményeket is kínál.

Koblencz Attila pedagógiai igazgató a rend magyarországi szakképzési rendszerének aktuális átalakításáról beszélt, több aktualitás mellett ismertette azt a folyamatot, amely eredményesen tudja szolgálni a szalézi pedagógia további elmélyítését. A tanévnyitó konferencia misével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában