IGEN

2021.09.17. 20:00

Ismét örök hűséget fogadtak a tardosi házaspárok

A tardosi polgármesteri hivatal házasságkötő termében rendezték meg a hagyományőrző lakodalmat, köszöntve a kerek évfordulós házasokat.

Petrik J.

A tardosi polgármesteri hivatal házasságkötő termében rendezték meg a hagyományőrző lakodalmat, köszöntve a kerek évfordulós házasokat.

Forrás: 24 Óra

Fotó: MW

Az ünnepségen 25 pár vett részt. A faluban a két legrégebben egymásnak örök hűséget fogadó házaspár nem tudott eljönni a rendezvényre. De Radobiczki Ferenc és Csizmadia Róza 65 éve, míg Szileszki József és Mészáros Rozália immár 60 éve élnek boldogan együtt. A jelenlévők közül Fekete József és Takács Katalin, valamint Recsák István és Oroszlán Erzsébet immár 55 éve kötötték össze az életüket.

Gulyás Lászlóné anyakönyvvezető nyitotta meg a rendezvényt. Rendhagyó módon egy videóüzenettel folytatódott a program. Az aranylakodalmukat idén ünneplő Rendek házaspár unokái Walesből köszöntötték a nagyszülőket és a résztvevőket. A megható pillanatok után két ünnepelt, Herczegné Mészáros Teréz, majd Mártonfi László szavalt el egy-egy, az alkalomhoz illő verset.

Az est meglepetésvendége a zeneszerző, szövegíró Gerendás Péter volt, aki dalaival szórakoztatta a megjelenteket. Az előadó a Tardosi Vörösmárvány Alapítvány által a Magyar Falu Programban nyert pályázatnak köszönhetően hozta el „nótáit”. Ezután következett a felemelő eskü, és az első csók megismétlése.

Csabán Béla polgármester egy tanulságos mesével illusztrálta a házasság próbatételeit. Ezután vetítés volt soron, amelyen láthattuk, hogy az 55 évvel ezelőtt, illetve az 5 éve készült esküvői fotók között – jellemzően – csak a színekben van különbség. Évről évre élmény látni ilyenkor az arcokat, mosoly, meghatottság, könnyek... Azért kérdő tekintetek is voltak, melyik házaspár látható a fotókon.

A koccintás után a résztvevők felsétáltak a művelődési házba, ahol Gerendás Péter folytatta műsorát. Ezután az örök­ifjú házaspárok kört alakítottak ki, majd a polgármester név szerint szólította a házaspárokat. A hölgyek rózsát, míg az urak emléklapot, valamint egy hagyományos tardosi lagzi fotójával „díszített” bögrét kaptak ajándékba. A program zárása a nyitótánc volt. A hagyományokhoz hűen az Eber Kapelle zenekar eljátszotta a „Výdala ma mamiĉka” (férjhez adta legidősebb lányát az édesanya) című szlovák örökzöldet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában