oktatás

2021.09.21. 17:00

Elkezdődött a tanév a Selye János Egyetemen

A Selye János Egyetem Konferencia-központjának aulájában rendezték meg péntek délelőtt az intézmény ünnepélyes tanévnyitóját, amellyel kezdetét vette a 2021/2022-es akadémiai év.

K. D.

Juhász György rektor (balra) köszöntötte a megjelenteket az ünnepélyes tanévnyitón

Forrás: beküldött

A járványhelyzet miatt korlátozott számban megjelent vendégeket Bukor József rektorhelyettes üdvözölte. Az ünnepség Juhász György rektor beiktatásával kezdődött, akit februárban nevezett ki Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság köztársasági elnöke. Ezután a második ciklusát megkezdő rektor ünnepi beszéde következett, amelyben kiemelte, hogy a nem szokványos akadémiai évben több siker is érte az egyetemet, de jelezte, sok kihívás vár Szlovákia egyetlen teljes szervezettségű, magyar nyelven oktató egyetemére az elkövetkező időszakban. Azt is elmondta, „hibrid” oktatással kezdenek, az előadások online lesznek, míg a kis létszámú szemináriumokat jelenléti oktatásban tartják.

Ezt követően Grendel Gábor, a Szlovák Köztársaság parlamentjének alelnöke és Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere szólt a megjelentekhez. A köszöntők után beiktatták a Református Teológiai Kar dékánját, Somogyi Alfrédot és a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar dékánját, Csiba Pétert.

Juhász György rektor (balra) köszöntötte a megjelenteket az ünnepélyes tanévnyitón
Fotó: beküldött

Ezután az egyetem rektora átadta a habilitációs oklevelet Somogyi Alfrédnak, aki ezzel először szerzett docensi pedagógiai-tudományos fokozatot a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának habilitációs eljárásában.

Az ünnepség a Rektori Díjak átadásával, majd az elsőévesek hagyományos esküjével zárult, amely során Páldi Ádám, a hallgatói önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában