príma gála

2021.09.23. 07:00

A díjazott oroszlányi vállalkozó gyűjtőszenvedélye nem ismer határokat

A közelmúltban megtartott Príma Gálán közéleti tevékenységükért többen Szakmai Díjat kaptak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől. Egyikőjük volt Aszódi György, az Aszódivill Kft. ügyvezető igazgatója.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Aszódi György villamossági szaküzletében minden kapható, ami szükséges a villanyszereléshez. Legyen szó vezetékekről, csövekről, különféle villanyszerelési anyagokról, de lámpák, díszes csillárok is kaphatóak a Fürst Sándor utcai üzletben. Az amúgy is széles termékpaletta folyamatosan bővül, ma már lakberendezéshez szükséges dísztárgyakkal is kiegészülten fogadják a vásárlókat.

Fotó: Dallos István / 24 Óra

Aszódi György bányászcsalád gyermekeként jött világra, édesanyja a Szénbányák Vállalatnál dolgozott, édesapja Márkushegyen volt csapatvezető vájár. A kis Gyuri számára egyenes út vezetett a 312-es számú Szakmunkásképző Intézet Vájáriskolájába, de a szállítóüzemi villamos műhelyben eltöltött nyári munkát követően kialakult: ő bizony villanyszerelő lesz.

Persze mindehhez kellett és a mai napig kell is a támogató családi háttér. A vállalkozás kezdete, illetve az iparengedély kiváltása egészen 1988-ra nyúlik vissza, majd három évvel később betéti társaságként, nyolc éve pedig korlátolt felelősségű társaságként folytatják a munkát. A cég tavalyi árbevétele meghaladta 200 millió forintot, az idén ünnepelte fennállása harmincadik évfordulóját.

Aszódi György nem tagadja, kemény munka volt eljutni idáig. Miként fogalmaz érzékenyen érintette a vállalkozást a két­ezres évek gazdasági válsága, de a tavaly kezdődött világjárvány hatásai sem múltak el nyomtalanul. Ezzel együtt nagyon elégedett az oroszlányi vállalkozó, aki öt év múlva lányának adhatja majd át a stafétabotot.

– Mivel ez egy családi vállalkozás két gyermekem közül az egyik, Zsófi lányom lesz az üzletvezető. Aki már az egyik eladó az üzletben – árulta el Aszódi György, hozzátette azt is, nyugodtan dőlhet hátra székében. Mint mondja, további tervei már nincsenek, céljuk a jelenlegi üzletmenet fenntartása.

– Feleségemmel együtt nagyon szeretünk utazni, belföldön és külföldön egyaránt. Éppen most utazunk Törökországba, egyhetes kikapcsolódásra – újságolta, aztán a gyűjtőszenvedélyéről kezdett mesélni. Legyen szó bélyegről, régi pénzérmékről vagy bakelitlemezekről, darabok százai sorakoznak oroszlányi otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában