e.on

2021.08.21. 16:35

Több mint ezer helyen ment el az áram Tatán – itt az oka

Szombaton Tatán sokan szembesültek azzal, hogy nincs áram. A tűzoltókat is riasztották a városba.

Kemma.hu

Szombaton Tatán sokan szembesültek azzal, hogy nincs áram. A tűzoltókat is riasztották a városba.

Forrás: Kemma.hu

Az E.on tájékoztatása szerint szombaton nap közben több mint ezer fogyasztónál ment el az áram. Az üzemzavar 12 transzformátort érint. A katasztrófavédelem megyei igazgatóságán megtudtuk, a Benczúr Gyula utcában szakadt le egy magasfeszültségű vezeték, amely meg is gyújtotta az aljnövényzetet.

A tatabányai hivatásos tűzoltók mellett a kocsi és az agostyáni önkéntesek is Tatára siettek, majd kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, és átadták a terepet az áramszolgáltató munkatársainak, fél három körül. Az E.on térképes tájékoztatója szerint jelenleg üzemzavar van Szomód Tatához közelebbi részein, Újhegy több pontján, a vasútállomás mögötti utcákban és a dűlőkben, valamint az Agostyáni úton is, de információink szerint a Nefelejcs utcában is volt párperces áramkimaradás délután. Az E.on tájékoztatása szerint az áramszolgáltatás helyreállítása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában