születésnap

2021.08.10. 06:30

18 éve csal mosolyt az arcokra Tatabánya szeretett alapítványa

Születésnaphoz kötődő családi napra várta vasárnap a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány a város lakóit. Az ünnepi eseményt a nagykorúvá vált szervezet a bánhidai Puskin Művelődési Házban tartotta.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány tavaly november 12-én ünnepelte volna alapításának tizennyolcadik évfordulóját, a járvány miatt azonban akkor nem tudtak méltó módon megemlékezni a születésnapról. Ezért most egy családi nappal egészült ki a jeles évforduló, és a Puskin Művelődési Házban a hétvégén változatos programokkal várták a legkisebbeket és persze szüleiket.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

A Bányász Mazsorett Együttes bemutatójával indult a program. A kiváló táncosokat összefogó együttes is éppen tizennyolc évvel ezelőtt kezdte meg működését. Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte ezt követően a megjelenteket, majd Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő gratulált a nagy múltú szervezetnek kiváló munkájáért és hagyományteremtő programjaiért. Ilyen volt például az adventi ablaknyitogató is, amelyet az első tíz évben az alapítvány szervezett Tatabányán. „Ebből a mosolyból szerencsére bőven jut mindenkinek, a város közösségének is” – fogalmazott a politikus. Szücsné Posztovics Ilona polgármester is megerősítette: számos olyan rendezvényt szervez évente az alapítvány, amely mosolyt fakaszt a gyerekek, a családok arcára.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

A köszöntések alatt is sorban érkeztek a legkisebbek és szüleik. A Puskin környéke lassan benépesült. A HaveRock zenekar koncertjén már több helyszínen is mosolyoghattak egymásra a szervezők és a gyerekek. Az udvaron hatalmas játszóház és ugrálóvár is várta a legkisebbeket, a művelődési házban játszóház, csillámtetoválás közül válogathattak, a bejáratnál megtekinthették Az én nyaram címmel meghirdetett életkerekítő festőversenyt. Különleges tojás alakú installációkra készítettek a csemeték korábban képeket. Csaknem negyvenen pályázat érkezett a felhívásra, amely egy tavaly húsvétra tervezett tojásfestő verseny újragondolásaként valósulhatott most meg. A koncert után minden kis alkotó vehetett át egy-egy apró ajándékot, például az alapítvány saját fejlesztésű „mosolygós” memóriakártyáját.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

Átadják a stafétabotot majd

Számtalan kezdeményezést indított el az alapítvány. Prevenciós programokat, az adventi ablaknyitogatót, a Fogadj örökbe egy táborozót! akciót. Megannyi kiadványt jelentetett meg és programot szervezett, amelyeket ezernyi mosoly kísért.

– Rigó Erik és Megyeri Imre volt az alapító. Ma nyolc kuratóriumi tag és tucatnyi önkéntes segíti munkánkat. Jövőre hatan átadják a stafétabotot a fiataloknak, akik továbbra is politikamentesen és a küldetésben foglaltak alapján dolgoznak – mondta Mecsei Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában