sikeres hónap

2021.08.09. 06:44

Olyan jól reagált a Gyémánt Fürdő, hogy történelmi júliust produkált

Rengeteg strandoló, úszni és szaunázni vágyó választja a tatabányai Gyémánt Fürdőt kikapcsolódás és sportolás céljából. Nem is csoda, hogy a komplexum a nyári hónapokban is hozza, vagyis túlszárnyalja az elvárt számokat.

Wágner Zsanett

Rengeteg strandoló, úszni és szaunázni vágyó választja a tatabányai Gyémánt Fürdőt kikapcsolódás és sportolás céljából.

Forrás: Beküldött

– Történetének legsikeresebb júliusát zárta a Gyémánt Fürdő – mondta elöljáróban Kugler László, a Cseri Kft. ügyvezetője, amikor az elmúlt nyári hónap összefoglalására kértük.

– Csodálkoztunk az eredményen, mert a nagy hajtásban fel sem vetődött annak gondolata, hogy egy ilyen újraindulásos helyzetben rekordok dőlhetnek meg – nyilatkozta az ügyvezető, aki szerint a szakmából érkező hírek egészen más irányba mutattak.

Az újranyitás nagy kihívás az egész fürdőszektornak, gyakorlatilag egy új verseny indult a vendégekért. Úgy tűnik, a Gyémánt Fürdő a leggyorsabban visszaerősödők között van. – Nagyon lüktető másfél év van mögöttünk, hol kríziskezelésből kell vizsgázni, hol pedig piacépítésből egy-egy nyitást követően – fogalmazott.

– Dinamikus, folyton változó év volt 2020, de szerencsére országosan is különleges eredményt hozott. A magyarországi fürdők eredménye az elmúlt évben mindenhol sokat romlott, sok helyen szinte horrorisztikus veszteségek keletkeztek. A Gyémánt Fürdő eredménye, mindenkit meglepve, nem kis mértékben javult. Az eredményekhez hozzájárult tucatnyi gyors döntés, például jól tudtuk felmérni a zárás várható dátumát és másnap leeresztettük az összes medencét, amivel jelentős költséget spóroltunk meg. Remek alkalom nyílt a nagytakarításra és a karbantartásra, festésre és különböző javítások elvégzésére, a zöldterület gondozására – fogalmazott az ügyvezető, aki emellett a Sport Hotel működésére is tudott koncentrálni. A szálló telt házzal működött a pandémia ideje alatt. Volt, amikor itt éltek a kórházi dolgozók, a megyében a teszteket végző egyetemisták, az élsportolók, valamint különböző gazdasági társaságok munkavállalói, akik a környező projekteken dolgoztak.

A fürdő remek tavalyi eredményéhez kellett a jól meghozott döntéseken túl az állam több tízmillió forintos bértámogatása, az önkormányzat néhány nyitott ügyben meghozott pozitív döntése és az is, hogy a fürdő számára rendkívüli gazdálkodási terhet jelentő uszoda három hónapig zárva tartott.

Nagy versenyhátrány, hogy a Gyémántnak nincs termálvize, sőt még működő hideg vizes kútja sem. Van viszont egy fedetlen sportuszodája, ami miatt az év jelentős részében nem csak a vizet és a sátor levegőjét kell fűteni, hanem a környező területet is.

– A legfontosabb a munkatársak helytállása és a nagyon hatékony marketingrendszerünk volt. Így tudtunk minden újrainduláskor nagyon gyorsan jelentős bevételeket elérni – zárta szavait Kugler László.

Kulcskérdés az energiahasználat

Mára több mint kétszeresére nőtt a megyei érdeklődők száma a Gyémánt Fürdőben. Évente körülbelül 220-230 ezer látogatóval számolnak, ennek jelentős része, mintegy 130 ezer a nyári időszakra tehető. A strandolók választhatnak a fedett élményfürdő, a szaunavilág, az uszoda és a strand közül, amit számos élményelem is kiegészít. A fürdő működési körébe került a Sport Hotel is, így már wellnesscsomagok is igénybe vehetőek. Kugler László szerint a fürdő jövője szempontjából kulcskérdés a megújuló energiahasználat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában