döntés

2021.07.15. 14:51

Megszüntették a mezőőri járulékot

A földtulajdonosok fizetési kötelezettségének megszüntetéséről döntött az esztergomi önkormányzat.

W. P.

A képviselő-testület rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy hatályon kívül helyezik a mezőőri járulék megállapításáról és beszedéséről szóló önkormányzati rendeletet – olvasható a város hivatalos oldalán. Egészen mostanáig egy olyan szabályozás volt érvényben, melynek értelmében a tulajdonosoknak minden tízezer négyzetméternyi terület után évente 200 forintnyi mezőőri járulékot kellett megfizetniük az önkormányzatnak.

A testület döntése értelmében mostantól a fizetési kötelezettség megszűnik, de a mezőőri szolgálat tovább működik majd a jövőben is, sőt az önkormányzat a közelmúltban megvásárolt egy Suzuki Jimny terepjárót is, így a feladatokat még hatékonyabban tudják ellátni. Arról is tájékoztatták a lakosságot, hogy a fegyveres mezőőrök a település külterületén tevékenykednek és többek között ők próbálják megakadályozni a fa- és terménylopást, de az illegális hulladéklerakás megelőzése is a feladatkörükbe tartozik. Munkaidejük rugalmas, így gyakorlatilag bármikor találkozhatunk a mezőőrökkel a földeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában