élmény

2021.06.20. 16:20

Szuperapák és gyermekeik versengtek a bábolnai szabadidőparkban.

Vidám apák napi programmal várták az apákat és gyermekeiket a Bábolna Városi Könyvtár, Művelődési- és Sportközpont munkatársai. A feladatok teljesítéséhez erőre, ügyességre, és meseismeretre is szükség volt.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A programot a Tiamo trio indította, majd Berta Csaba tartott a kondipályán erőnléti edzést az apáknak, hogy felkészítse őket a rájuk váró „megpróbáltatásokra”. A futóversenyen óvodás és iskolás korosztályban lehetett indulni, az óvodás szülők képviseltették magukat nagyobb számban. Az iskolások között két induló volt, itt mindkét apa-fia páros az első helyen végzett. Az ovis futást Zsolti, és kisfia, Máté nyerte meg. Egyik résztvevőnek sem kellett csüggednie, hiszen mindent lelkes futó csillogó érmet kapott a nyakába Zsidi Sándor alpolgármestertől és Tóth Georgina önkormányzati képviselőtől.

A futás után mindenkinek jólesett a hűsítő limonádé, de nem sokáig pihenhettek az apák, hiszen indultak a mókás ügyességi feladatok. Először két, üres sörös rekeszt kellett megtartaniuk, másodpercenként egy pontért. Három percig mindenki gond nélkül tartotta a rekeszeket, de csak egy édesapa izmai bírták ki az öt perces határt. Később dekázás versenyen mutathatták be fociban való jártasságukat, majd a gyerekeknek műanyag tojásokat kellett beledobniuk egy fazékba, amit apukájuk tartott. A meseismeretet is tesztelték, minél több mesehőst felsoroltak, annál több ponttal gazdagodtak.

A kicsik jót kacagtak az akadálypályás feladaton is, amelyen apukáik talicskában tolták őket végig. Végül az ügyességi játékot János és két kisfia nyerte. A szuperapa jutalma egy rekesz sör volt, valamint a bábolnai sportcsarnokba is ellátogathatnak, miután az megújult.

A díjátadó után a komáromi Street Generations csapata érkezett meg, akik akrobatikus előadással szórakoztatták a közönséget. Vezetőjük, Buzás Tamás elmondta: egy Airtrack szőnyeggel érkeztek, amelyet levegővel lehet felfújni és speciális anyagból készül, látványosabbá teszi a bemutatót. Buzás Tamás figyelmeztetett, az itt látott gyakorlatokat senki ne próbálja ki otthon, de akinek megtetszik ez a sport, szeretettel várják csapatukba. Jelenleg Komáromban, az új szolgáltatóházban, valamint Győrben edzenek, de Bábolnán is szívesen tartanának foglalkozásokat. A szőnyeget az előadás után a kicsik is kipróbálhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában