elhivatottság

2021.06.07. 20:00

Molnár János-díjjal ismerték el a kiváló pedagógusok munkáját Tatabányán

Óvónő, iskolaigazgató és középiskolai oktató vehetett át Molnár János-díjat a polgármesteri hivatalban tartott pedagógus napi ünnepségen. Hárman vehettek át elismerést.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Fotó: Varga Ildikó

A plakett megalkotójáról, a 85 éves Lajos Józsefről vetített kisfilm után Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntötte a pedagógusokat. Kiemelte: a tudásuk legjavát nyújtották a pandémia alatt is. A gyermekek iránt érzett szeretetük és a felelősség, amelyet mindennap hordoznak, a legjobbat hozta ki belőlük.

– Példaképeket díjazunk – emelte ki a polgármester – akiket pályatársaik és tanítványaik becsülnek és szeretnek. Mindannyian nagybetűs pedagógusok.

Az óvónők közül az idén Bankóné Völgyesi Krisztina vehetett át elismerést, aki huszonhat éve dolgozik a Tatabányai Kertvárosi Óvodában. Sokoldalú óvodapedagógus, munkáját igényesség, magas fokú hivatástudat jellemzi. Az intézmény környezeti munkaközösségének vezetőjeként koordinálja a környezeti neveléssel kapcsolatos feladatokat, megszervezi a zöld jeles napokat. Elhivatott környezetvédő, több alkalommal szervezte meg a „TE SZEDD” akcióprogramot Kertvárosban. Munkájának eredményeként nyerték el harmadszor is a Zöld óvoda címet. Vizuális készségeit nemcsak az intézményen belül kamatoztatja. Kervárosi lokálpatriótaként a Bányász Művelődési Otthonban is vezet kézműves szakkört, nyári tábort a gyerekeknek.

Molnár János-díjat vehetett át Benyeczkó Ilona, aki 2011-től a Dózsakerti Váci Mihály Általános és a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője. A pályán töltött évek alatt tanítóként, etika tanárként, munkaközösség vezetőként, intézményvezető-helyettesként is dolgozott.

Munkáját magas szintű szakmai tudás maximális igényesség jellemzi. Példát mutat a pedagógusoknak innovatív szemléletével, kreatív problémamegoldásával, emberségével, pozitív kisugárzásával. Vezetői feladatai mellett tevékenyen részt vesz hagyományőrző tevékenységekben, valamint szívén viseli a környezet védelmét. 2015 óta szaktanácsadói feladatokat is ellát a Győri Pedagógiai Oktatási Központ megbízásából.

A középiskolai oktatók közül elismerésben részesült Gács Nóra iskolaigazgató, aki 2003 szeptemberében kezdte pedagógusi pályáját a jelenlegi TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum jogelődjénél. Folyamatosan képezte magát, majd 2015-től megalapozott szakmai tudása, proaktív javaslatai, kommunikációs készsége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az iskola vezetése a logisztikai szakképzés gyakorlati oktatásvezetői feladatival bízta meg. Hamar megmutatkozott kiváló vezetői készsége is, így 2016. augusztusában általános igazgatóhelyettesi feladatok ellátására kérték fel. Szívügyének tartja a diákok tanulásának támogatását egy innovatív, korszerű környezetben. Intézménye infrastuktúrájának fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet. Számtalan sikeres pályázat megvalósulása fűződik nevéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában