rendhagyó ünnepség

2021.06.17. 20:39

Díjeső a tanévzárón: kertvárosi iskola pedagógusa vehette át a Zöld Ág Díjat

Rendhagyó tanévzáró ünnepségen köszönte meg a pedagógusoknak az egész éves munkáját Tatabánya. Az eseményen átadták a Zöld Ág Díjat, pedagógus szolgálati emlékérmeket, valamint címzetes igazgatói címet is adományoztak.

Sugár Gabi

Forrás: beküldött

Fotó: Varga Ildikó

Verssel indult az ünnepi program, majd Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszönte meg a pedagógusok lelkiismeretes, odaadó munkáját, amelyet a rendhagyó tanév során végeztek. Elsőként a Zöld Ág Díjat adták át Horváth Csongornak. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kémia-biológia szakos tanára nagy hangsúlyt fektet a környezet-és természetvédelemre, az egészséges életmódra nevelésre. Szakmai ismereteinek folyamatos frissítésére, megújítására törekszik. Városi vetélkedőket szervez általános iskolás diákoknak környezetvédelmi témákban, részt vett a Levegő Munkacsoport autómentes nap országos CD kiadvány összeállításában, együttműködött a MTA Szociológai Kutatóintézetével, klímavédelmi és a napsugárzás káros hatásait ellensúlyozó oktatási programok és kiadványok elkészítésében segédkezett, komoly szerepet vállalt Tatabánya klímabarát településsé válásában.

Az ünnepségen átadták dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is. A díj azoknak a nyugállományba vonuló pedagógusoknak és oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében végeztek kiemelkedő munkát.

Az ünnepségen címzetes igazgatói címet adományoztak több mint 10 éves tevékenységéért, valamint szakmai életpályája elismeréseként Hetzmann-né Begala Annának. Tatabányán, az egykori VII. számú Óvodában kezdte pályafutását. Gyógypedagógus, pszichopedagógus szakos tanár, aki elvégezte a Nyugat-Magyarországi Egyetem pedagógiai mesterszakát is. Megbízható, jó vezető, aki következetesen képviseli a mai kor kihívásának is megfelelő nevelés megteremtését, színvonalas munkavégzésre ösztönözve a nevelőtestületet és az óvoda jó hírnevének, pozitív szellemiségének megőrzését. Tapasztalatait és megszerzett tudását igyekszik átadni és egy olyan munkahelyi környezetet kialakítani, ahova a gyerekek, a szülők és a dolgozók is örömmel járnak. A város Molnár János-díja mellett átvehette korábban már a Brunszvik Teréz-díjat és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is.

A rendezvényen köszöntötték a Turul Óvoda vezetőjét, Juhász Katát, aki a közelmúltban kapta meg a Brunszvik Teréz-díjat Budapesten.

Szolgálati emlékérmet kaptak

Pedagógusi Szolgálati Emlékérmet vehetett át Dörömbözy Zita, aki 1996-tól a Kodály Zoltán Óvodában dolgozott nyugdíjazásáig. Haraszti Tünde, a Benedek Elek Óvoda érdeklődő, nyitott pedagógusa. Kanalasné Bereczki Emőke, aki 1991 óta tagja a Tatabányai Kertvárosi Óvoda nevelőtestületének. Elismerést kapott továbbá Lévai Ágnes, aki a Tatabányai Sárberki Óvoda – Szivárvány Óvoda telephelyén dolgozott hosszú éveken át. Negyvenéves pályafutás után elismerést vehetett át Martin Györgyné, a Dózsakerti Óvoda közösségének tagja, valamint Vargáné Szakál Anikó, a Sárberki Óvodából.

Nem volt a díjátadón, ezért később veheti át az emlékérmet Hamar Tamásné, a Dózsakerti, valamint Kiss Ildikó, a Turul Óvoda munkatársa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában