borvidék

2021.06.28. 08:21

10 aranyérem bizonyítja, hogy a komárom-esztergomi boroknak nincs párja

A borversenyt követő Borünnepen 15 borászat mutathatta be borait a nagyközönség számára is.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Bencsik János

Szép sikereket értek el a Neszmélyi borvidék pincészetei a Villányi úti borászati tanszéken megrendezett megmérettetésen, melyen felvidéki és észak-dunántúli borvidékek termelői vehettek részt, számolt be Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Borvidékünk 10 aranyérmes – köztük egy nagyaranyérmes – és számos ezüstérmes borral gazdagodott (Petőcz, Nyitnikék, Stróbl, Kősziklás, Kristály Imperiál, Hilltop, Szőllősi). A nagyaranyérmet Stróbl Borház Merlo-ja érdemelte ki.

Bencsik János posztjában kifejti, hogy még januárban kapott egy megkeresést a Szlovákiai magyar borászok polgári társulásától, hogy vegyenek részt egy EU által is támogatott szakmai együttműködésben. A határ menti projekt átfogó célja a Duna két oldalán működő szlovákiai és magyarországi borászatok együttműködésének fejlesztése és fenntartható működésének elősegítése, a régió borászatainak összefogása, közös piaci megjelenésük erősítése.

– Készült egy piacelemzés és tanulmány a célterület borágazatáról, ami felmérte a jelenlegi helyzetet, meghatározva a fejlesztési irányokat. Online ismertető anyag készült figyelembe véve a tanulmányban feltárt szempontokat. Megvalósul két átfogó médiakampány, egy a szlovák, és egy a magyar oldalon, amelyek régió borait és borászatait, továbbá a projekt rendezvényeit népszerűsítik. A záró rendezvényre augusztus 6-án Garamkövesden, a Felvidéki Borünnep keretében kerül sor – részletezte a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában