Illegális hulladék

2021.05.07. 20:16

Undorító szeméthalmok miatt csaptak le a Bakonyalján (fotók, videó)

A közelmúltban a Kisbéri Rendőrkapitányság társszervekkel közösen hajtott végre nagyszabású akciót, több helyszínen, az illegális szeméthalmok miatt. Az akció végeztével három ember ellen indítottak büntetőeljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség nemrégiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársainak részvételével szervezett összehangolt akciót Kisbér területén. A cél az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással illetve a környezetkárosításokkal kapcsolatos tevékenységgel szembeni fellépés volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint az egyenruhások a társszervek munkatársaival több helyszínre is kivonultak. Az akció végeztével három ember ellen indítottak büntetőeljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. A 25 éves R. T., a 41 éves R. A. és az 52 éves R. A. is különböző összetételű hulladékokat helyezett el engedély nélkül.

A három férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és a környezetkárosítás elleni fellépés a rendőrség és az együttműködő szervezetek közös érdeke, és amint azt az egynapos akció tapasztalata is mutatta, ezen jogsértésekkel szemben közösen még hatékonyabban tudnak fellépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában