támogatás

2021.05.09. 07:19

Özönlöttek az adományok a Mésztelepen élő rászoruló családoknak

 A 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai hetek óta a Mésztelepen élő rászoruló családoknak gyűjtenek ruhákat és játékokat.

Sz. D. K.

Forrás: Facebook/Tb4x4

A megmozdulás sikerességéről Körösladányi Zsombor, a szervezet vezetője mesélt. Miután a Kemma.hu-n is beszámoltunk a gyűjtésről, az egyesület bázishelyét valósággal elözönlötték a telefonhívások és az adományok. Az egyik legnagyobb felajánlás a Kertvárosi Védőnői Szolgálattól érkezett.

A helyiek összefogásával számos jó minőségű ruhát, játékot, babaholmit tudtak adományozni, valamint több babakocsit is. Végül akkora mennyiség gyűlt össze, hogy az egyesületnek kétszer kellett fordulnia a holmikkal. A közelmúltban összegyűjtött több száz kilónyi ruhát mintegy 55 zsákba tudták korosztályokra lebontva szétszortírozni az önkéntesek.

– A ruhák kiszállítása folyamatos, ha nagyobb mennyiség összegyűlik, akkor ahogy időnk engedi, máris kivisszük a mélyszegénységben élő családoknak. Az emberek reakciói motiválnak bennünket, hiszen mindig nagyon hálásak érte. Amikor megérkezünk a helyszínre rengeteg gyermekkel találkozunk, akik már messziről szaladnak felénk, majd segítenek cipekedni is. Ezt követően kezdik el lelkesen bontogatni a játékokkal teli zsákokat. Korábban kisebb csomagok érkeztek, melyeket sokáig tároltunk a bázisunkon, várva a további felajánlásokat. A mostani gyűjtés azonban sokkal sikeresebbnek bizonyul az előzőeknél, amiért rettentően hálásak vagyunk mindenkinek – mesélte Körösladányi Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában