védekezés

2021.03.31. 17:46

Fotók: Sárisápon is megkezdte a munkát a honvédségi oltóbusz

Öt településen kezdte szerda reggel a lakosság oltását a honvédségi oltóbusz a megyében. A következő napokban pedig folytatja útját.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Sárisáp,hu

Mint arról beszámoltunk, március 31-én ért Komárom-Esztergom megyébe a Magyar Honvédség oltóbusza, és Annavölgyön, Tokodon, Sárisápon, Nyergesújfalun és Táton kezdték a megyeiek oltását. A busz kistelepülésekre viszi el a vakcinát, hogy ott is könnyebben jussanak hozzá.

Sárisápon a tíz fős adminisztrációs, valamint egészségügyi személyzet reggel nyolc órától fogadta az előre meghatározott időpontokra érkező 60 év felettieket, illetve a fiatalabb, de krónikus betegeket, írták a település Facebook-oldalán. A nap folyamán hetven sárisápi és hatvan nagysápi lakos oltása történt meg, a közösségi térben berendezett oltóponton, Moderna vakcinával.

A Magyar Honvédség sárisápi oltópontra érkező munkatársainak munkáját Dr. Kancz Csaba, a megyei kormánymegbízott köszönte meg a helyszínen. A kihelyezett oltópontokon túl a lakosság vakcinával történő ellátása az háziorvosoknál is folytatódik.

A honvédségi oltóbusz április 6-án pedig Vértesszőlősre érkezik, tájékoztatta a helyieket szintén a Facebookon Nagy Csaba polgármester. A településen a fenti időpontban 130 adag Moderna vakcinát adnak be a NEAK által összeállított és a háziorvos által jóváhagyott lakosok részére. Az érintettek kiértesítése folyamatban van, várhatóan péntekig befejeződik, írja posztjában.

Az oltóbusz a Művelődési Ház előtti parkolóban fog tartózkodni kedden várhatóan egész nap. Az előkészítő, oltási és oltást követő feladatok végzése részben a buszban, részben a Művelődési házban történik. Tekintettel arra, hogy az oltásra érkezők száma magas és a közlekedési lehetőség a Templom utcában a fenti időpontban korlátozott lesz, a Templom utcának a Szarvas utca és Ady Endre utcai közötti szakaszát 7-18 óra között lezárják.

Kéri az oltakozókat, hogy amennyiben autóval érkeznek, az alsó Templom utcai úton parkoljanak és gyalog menjenek az oltóponthoz, a közlekedés egyéb résztvevőinek pedig kéri a türelmét és megértését a lezárás miatt, hogy az oltási folyamat zavartalan legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában