két keréken

2021.03.13. 09:27

Épül a KOMBI Tatán

Elkezdték építeni a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszert Tatán. Két ország kilenc települését érinti a KOMBI elnevezésű, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer.

G. D. V.

Elkezdték építeni a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszert Tatán. Két ország kilenc települését érinti a KOMBI.

Forrás: Tatai Városgazda Nonprofit Kft./Facebook

Fotó: Domokos Attila

Összesen 14 gyűjtőállomást helyeznek el, helyszínenként 16 dokkolóval. Több mint 100 kerékpárt vásárolnak a projektben, ezek harmada elektromos. A KOMBI célja az, hogy az érintett térség településeit kerékpáros közlekedéssel is összekösse, a rugalmasságát pedig az adja, hogy a benne szereplő települések mindegyikén ki lehet bérelni, valamint le is lehet majd adni a bicikliket.

Tatán két gyűjtőállomást alakítanak ki, az egyik a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok mellett, a másik pedig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál lesz. Egyelőre az állomások helyszínének előkészítése zajlik, az elektromos csatlakozás kiépítéséhez külső vállalkozót vont be Tata Város Önkormányzata. A fejlesztésben Tata, Kisbér, Komárom, Oroszlány, a határon túlról pedig: Gúta, Ógyalla, Észak-Komárom, Naszvad és Érsekújvár is részt vesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában