Gidrán

2021.02.10. 06:09

Fotókon a Tatára érkező legújabb páncélosok – tovább erősödik a dandár

A 10 török gyártású, páncélozott harcjárműből már öt meg is érkezett a tatai laktanyába. A Gidránok nagyfokú védelmet nyújtanak a szállított katonák számára.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Honvédség

Fotó: Kismartoni Mátyás

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy a Magyar Honvédség megkezdte tíz páncélozott harcjárművének átcsoportosítása az MH Anyagellátó Raktárbázis fővárosi telephelyéről Tatára február 8-án a késő esti órákban.

Mint írják, a hamarosan szolgálatba álló török gyártású járműveit két szakaszban – az MH Katonai Rendészeti Központ felvezetésével – szállítják át Tatára a dandár katonái. Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj már be is gördült szolgálati helyére. Hozzáteszik, hogy a Magyar Honvédség még 2019-ben rendelt 10 darabot a támogató feladatokat ellátó Ejder Yalcin típusú páncélozott harcjárművekből. A magyar Gidrán névvel ellátott járműveket – megérkezésük után – a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei korszerű híradástechnikai eszközökkel szerelték fel.

A tizenhat tonnás Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában