változás

2021.01.29. 22:02

Az esztergomi vasútvonal több állomásán nem lehet automatából jegyet venni

Egy ideig szünetel bizonyos állomásokon az automatás jegyvásárlás, mert kicserélik a berendzéseket.

Kemma.hu

Solymár, 2020. szeptember 23. A MÁV Start Zrt. egyik korszerû Stadler Flirt elektromos motorvonata Esztergomból a település állomására érkezett, útban a fõváros Nyugati pályaudvarára. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI /MTVA / Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Mávcsoport tájékoztatása szerint az esztergomi vasútvonal több állomásán, megállóhelyén, valamint Pestszentlőrinc és Ferihegy állomáson január 28-a csütörtöktől, illetve 29-e péntektől megszűnt a jegyértékesítés az automatákból, azokat átmenetileg leszerelik és újabb típusú, bérletvásárlásra is alkalmas automatákra cserélik.

A Budapest-Esztergom vonal Esztergom-Kertváros, Piliscsév, Pilisjászfalu, Magdolnavölgy, Pázmáneum, Szabadságliget, Szélhegy, Aranyvölgy, Aquincum, Angyalföld, valamint a Budapest-Cegléd vonal Pestszentlőrinc és Ferihegy állomásain, illetve megállóhelyein szünetel az automatás jegyértékesítés. A vasúttársaság Esztergom-Kertváros, Piliscsév, Pilisjászfalu, Szabadságliget, Szélhegy, Aquincum és Ferihegy állomásokra telepíti az újabb típusú, bérletvásárlásra is alkalmas automatákat várhatóan február második felében, az átmeneti időszakban kérik az utasok türelmét.

Ferihegyen a Cegléd felé vezető oldal peronján továbbra is üzemel az e-ticket jegykiadó automata. Valamint nyitvatartási időben a jegypénztárban is megvásárolhatók a jegyek, bérletek. A pénztár nyitvatartásáról a MÁV-csoport weboldalán tájékozódhatnak az utasok: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasutallomas/ferihegy. Az utasok a menetjegyeket a MÁV mobilalkalmazás, valamint a megújult online menetrendi kereső és jegyváltási felület segítségével a szokásos 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.

A menetjegyeket, feláras jegyeket a vonatok fedélzetén a jegyvizsgálótól pótdíj nélkül is megvásárolhatják az utasok, ha olyan állomáson szállnak fel, ahol nem üzemel automata, illetve nincs nyitva pénztár. Ferihegy esetében csak a Budapest felé közlekedő vonatokon érvényes a mentesség, a Cegléd irányába közlekedő vonatokon nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában