változás

2021.01.20. 06:47

A kevesebb beteg miatt módosult az orvosi ügyelet Oroszlányban

A nappali ügyeleti szolgáltatás díja december 31. napjáig: 1 millió 359 ezer forint volt havonta, több mint 16 millió évente.

W. Zs.

Forrás: Shutterstock

Oroszlány Megérkeztek az Interambulance Zrt-től bekért adatok, amelyek a nappali orvosi ügyeletre vonatkoznak – tájékoztatott Lazók Zoltán polgármester. Mindezt arra a „nagy felháborodást” keltő intézkedésre reagálva kérte be a polgármester, amivel kapcsolatban a 24 órás orvosi ügyelet (ami a megyében egyedül Oroszlányban működött) megváltozott. Ezentúl munkanapokon délután négy és reggel nyolc óra között, hétvégén pedig teljes időben működik az ellátás az utolsó munkanap 16 órától az azt követő első munkanap 8 óráig, tehát 24 órában.

Mint azt a városvezető elmondta, megvizsgálta a tavalyi betegforgalmi adatokat, illetve azt, hogy ez a szolgáltatás mennyiben érintette a város büdzséjét. Az elmúlt hónapokban 22 munkanappal számolva, az átlagos betegszám egy-egy ügyeleti napon (munkanapon 8 és 16 óra között) tavaly januárban volt a legmagasabb, naponta négyen vették igénybe a szolgáltatást. A legalacsonyabb átlagos beteglétszám decemberben volt, akkor egy „beteg” fordult meg. Mint azt portálunk megtudta, a nappali ügyeleti szolgáltatás díja december 31. napjáig: 1 millió 359 ezer forint volt havonta, több mint 16 millió évente.

– A vizsgált adatok alátámasztották, hogy a nappali ügyeleti betegforgalom száma olyannyira alacsony volt, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben indokolt volt döntést hozni a nappali ügyelet megszüntetéséről. A betegek ennek ellenére nem maradnak ellátás nélkül, hiszen napközben a háziorvosi betegellátás biztosított, az éjszakai központi orvosi ügyeleti szolgáltatás szintén. Hétvégén, ünnepnapokon, munkaszüneti napon pedig a nap 24 órájában működik az ügyelet, rendkívüli esetben pedig egyébként is a tatabányai kórház sürgősségi osztálya látja el a betegeket – fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában