példaértékű

2020.12.09. 06:15

Életmentő készülékeket adományozott a katasztrófavédelem rászoruló családoknak

Az országos példát követve Komárom-Esztergom megyében is több füst- és szén-monoxid-érzékelőt adományozott hátrányos helyzetű családoknak a katasztrófavédelem.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Életet menthetnek azok az egyszerű szerkezetek, amelyeket a katasztrófavédelem munkatársai helyeztek ki a térségben élő rászorulók otthonaiban. Az országos példát követve Komárom-Esztergom megyében is több füst- és szén-monoxid-érzékelőt adományozott hátrányos helyzetű családoknak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt helyi szervezeteinek közreműködésével.

A területi tűzmegelőzési bizottság felajánlásából összesen negyven készüléket osztottak szét a katasztrófavédelem munkatársai Tatán és környékén. Varga Mihály Sebestyén, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondása szerint a legfontosabb, hogy a fűtési szezonban minden állampolgár biztonságban legyen, ezért az átadás során nemcsak a készülékek működését magyarázták el a szakemberek, hanem a fűtéssel kapcsolatos veszélyforrásokra és a balesetek elkerülésére is felhívták a figyelmet.

Ma már a hazai háztartások nyolcvan százalékában van szén-monoxid-érzékelő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol alkalmaznak ilyen készüléket, kevesebben és kisebb mértékben sérülnek meg a szén-monoxid miatt. A balesetek egyszerűen megelőzhetők, ennek ellenére minden évben áldozatokat szed a mérgező gáz. Ezért a katasztrófavédelem évről évre kampányt indít az érzékelők használatáról. A szakemberek arra buzdítanak mindenkit, hogy évente ellen­őriztessék a kéményeket és a fűtőberendezéseket, továbbá gondoskodjanak a megfelelő szellőzésről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában