fájdalmas döntés

2020.12.26. 09:01

Szívszorító: családjától távol tölti a karácsonyt a Crohn-beteg ácsi anyuka

Kétezer kilométerre családjától kénytelen tölteni az ünnepeket Taubitz Laura. A Crohn-beteg, huszonöt műtéten átesett ácsi édesanyára újabb operációt vár, amelyet követően, ha minden jól megy, hazatérhet férjéhez és családjához.

Körtvélyfáy Dina

Laurában férje, Tibi tartja a lelket. Igaz, az idén nem tudnak együtt ünnepelni, de az újabb műtét után az ácsi édesanya valószínűleg hazatérhet családjához

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Laura egy heidelbergi intézményben erősödik a következő műtétig. A Kemma.hu-nak elárulta, hogy a karácsony közeledtével mindenről a családja jutott eszébe, az online világban is mindenhol nagy készülődést látott a szeretet ünnepére.

Tavaly otthon tölthette a karácsonyt, hazaengedték erre az időre. Most viszont kétezer kilométerre van otthonától, ilyen hosszú utat nem tudna megtenni. Tavaly megoldották otthoni ápolását, de az egyheti tápszer és kötszer egymillió forintba került ez idő alatt.

Laurában férje, Tibi tartja a lelket. Igaz, az idén nem tudnak együtt ünnepelni, de az újabb műtét után az ácsi édesanya valószínűleg hazatérhet családjához (Fotó: beküldött / 24 Óra)

– Akkor szeretnék hazamenni, ha már minden rendben van – mondta Laura. – Végre teljes értékű anyukának és feleségnek akarom érezni magam, a családom kedvében járni.

Ácson idén is szerveztek volna jótékonysági sütivásárt Laurának, hiszen a családot nem csak lelkileg, hanem anyagilag is megviselik a hosszú kezelések. A programra a koronavírus miatt nem kerülhetett sor, de a szervezők az online térbe költöztették az eseményt.

– Az online sütinap nagyon jól sikerült, az a nap egy csoda volt – idézte fel Laura. – Lefoglalt, jólesett a sok szeretet, amit kaptam. Külön öröm volt számomra, hogy mennyire összehozta a családokat, országszerte sütöttek.

Már huszonöt műtéten van túl. Ezek mellékhatása miatt kell újra operálni, a hasán ugyanis két nyílt seb van, ezeket fogja összehúzni a sebész, a műtéthez viszont híznia kell. A nap 24 órájában infúziót kap, mert csak a parenterális táplálástól hízik.

Egyelőre alig mer gondolni a következő karácsonyára, amit, ha minden jól megy, már családjával tölthet. Szeretne mindenkit vendégül látni jövőre, hiszen lábadozása alatt annyi receptet lementett magának, amit egy profi szakács is megirigyelhetne. Korábban is mindig ebéddel várta a családot, ha valami pedig nem úgy sikerült, azt elnevezték „Laura borzasztónak”.

Jövőre a szentestét férjével és lányukkal, Alízzal szeretné tölteni, utána pedig a szülőkkel ünnepelnének. Idén azonban csak lélekben lehetett és lehet szeretteivel. Férje nemrégiben meglátogatta, de a koronavírus miatt most ritkábban láthatják egymást. Laura azt mondja, Tibi látogatásai mindig feltöltik, de ha elmegy, elviszi a boldogságot magával.

Mégis igyekszik gyógyulására koncentrálni. Vágyik a hazatérésre, ami után családjának és munkájának, a körmözésnek élne. Mivel rengeteg segítséget kapott másoktól, szeretne majd visszaadni a sok jóból, amit kapott.

Könyvet ír

Laura csodálatos apukának tartja férjét, hiszen rengeteget foglalkozik kislányukkal. Tibi sokszor szigorú feleségével, nem engedi, hogy elhagyja magát. Laura örül, hogy nem „tutujgatja”, hanem motiválja arra, hogy szedje össze magát. Amíg erősödik, az ácsi édesanya nem tétlenkedik. Könyvírásba kezdett, saját történetét veti papírra, segítene azoknak, akik hasonló betegséggel küzdenek. Ez lefoglalja, bár lelkileg megviseli, amikor fel kell idéznie kálváriáját.

A műtét után különösen odafigyel majd életmódjára, hogy a Crohn ne térhessen vissza. Szüleinek nagy kertje van, így szerencséjükre még a fagyasztóba is friss, hazai zöldségek kerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában