fejlődés

2020.11.20. 19:31

163 milliós támogatásból lesz korszerűbb az Éltes-iskola

Régóta várt fejlesztések valósulnak meg a támogatásból, amelyről a polgármester osztott meg részletes információkat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Szücsné Posztovics Ilona polgármester Facebook-posztjában adott tájékoztatást arról, hogy az Éltes Mátyás EGYMI energetikai korszerűsítésére nyert támogatást Tatabánya.

Mint írja: „megépítés óta az épületben kevés beruházás, felújítás történt. A Tatabányai Tankerületi Központ tavaly a tetőszerkezetet tavaly felújította, mivel az rendszeresen beázott. Civil kezdeményezésre, önkormányzati támogatással az idén megújultak és akadálymentessé váltak a mosdók.

Nyáron nyújtott be a város támogatási kérelmet az épület energetikai korszerűsítésére. A pályázat sikerességéről a napokban értesültünk. Ennek nyomán 162 millió 999 ezer 997 forint összegű uniós támogatásból a tervek szerint megvalósul az épület utólagos hőszigetelése, kicserélik a nyílászárókat, külső árnyékolókat szerelnek fel. 2022 nyaráig megújul és hőszigetelést kap a tornacsarnok tetőszerkezete, szigetelik az étkezőt is.”

Hozzátette, hogy egy jelentős, régen várt fejlesztés is megvalósul a pályázati forrásból: a parkolótól az iskolához vezető út akadálymentessé válik, és az épületen belül a két szintet áthidaló lift is megépül. A felújítás ugyan nem foglalja magában az épület villamossági, valamint gépészeti korszerűsítését, viszont az építés során szükséges gépészeti szerelvények bontása és a sérült szerelvények cseréje, valamint a fűtési rendszer helyreállítása megtörténik.

Szücsné Posztovocs Ilona kiemelte, hogy az 1980-ban könnyűszerkezetes, fémvázas, előre gyártott elemekből épült iskola több, mint oktatási intézmény: az általános iskola és speciális szakiskola többségében tanulásban akadályozott, korlátozott létszámban értelmileg akadályozott vagy halmozottan sérült (mozgáskorlátozott, gyengénlátó, vak, autista) gyermekeket oktat, nevel, kisiskolás kortól kezdődően a szakma megszerzéséig. Emellett főiskolai hallgatók, és gyógypedagógiai asszisztensek képzéséhez kapcsolódó gyakorlat vezetését is ellátja. Az Éltes-iskola ad otthont az önkormányzat nyári napközi táborának is.

" data-show-text="true" data-width="">

">Iskola energetikai korszerűsítésére nyert támogatást városunk. Korábban ígéretet tettem arra, hogy a 16 tantermes Éltes...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában