szép mentés

2020.10.08. 17:40

Hajmeresztő videó: az útra szaladó őzek közt szlalomozott az autós Dorognál

Minden autós rémálmát rögzítette Lerchner Tamás fedélzeti kamerája Dorognál, az ipari park közelében. A sofőr lélekjelenlétének köszönheti,hogy nem történt baleset.

F. M.

Fotó: Lerchner Tamáa

Az autós október 6-án hajnalban a 117-es úton közlekedett, amikor a sötétben hirtelen két őz szaladt át az úttesten. A sofőr gyors reflexének köszönheti, hogy nem történt vadbaleset: az őzeket kikerülve, köztük szinte szlalomozva védte ki az ütközést.

Tamás úgy érzi, a veszélyes szituáció után levonta a tanulságot.

– Nem pánikoltam be, igyekeztem elkerülni az ütközést – részletezte a sofőr – Természetesen a „víz levert” a történtek kapcsán, de ettől még nem fogok izzadva közlekedni, hogy mikor ugrik elém egy állat. –tette hozzá.

A vadbelesetek évről évre gondot okoznak az autósoknak. Amellett, hogy akár a sofőr is megsérülhet egy nagyobb vaddal való ütközésben, az autón is lesznek törések. Azonban a kötelező biztosítás nem fizet vadbaleset esetén. A biztosító csak akkor fizet, ha az autósnak van cascoja, azon belül is vadbalesethez kapcsolódó biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában