közlekedés

2020.10.14. 15:45

Tovább érvényes a diákigazolvány

A koronavírus-járvány miatt meghosszabbították a diákigazolványokra ragasztott matrica érvényességi idejét.

R. V.

Budapest, 2012. április 24. Kelemen Kata és Ivanovics Ádám Iván mutatják a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) részét képező új diákigazolványukat a központi okmányirodában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

A koronavírus-járvány a diákigazolványok érvényességének idejével kapcsolatban is változásokat idézett elő. Az eduline.hu szerint azonban az eddigi szabályokkal ellentétben idén nem csak október 31-ig érvényes a korábban felragasztott matrica. A közlekedési szolgáltatók, így a MÁV, BKK és a helyközi buszjáratok is a járványügyi veszélyhelyzet végét követően 180 napig, azaz 2020. december 15-ig elfogadják a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat és a helyettesítő igazolások otthon kinyomtatott másolatát is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint a felsőoktatásban tanulók ezután is kedvezményesen utazhatnak az előző féléves matricával érvényesített diákigazolványukkal. Az Oktatási Hivatal közlése szerint ugyanis a 2020/2021-es tanév első féléves érvényesítő matricáinak kiosztása a tanév kezdete után október végéig várható. Akik például egy alapszak elvégzése után ugyanazon az egyetemen kezdik el a mesterképzést, számukra a diák­igazolvány továbbra is érvényes lesz.

(Borítókép: Budapest, 2012. április 24. Kelemen Kata és Ivanovics Ádám Iván mutatják a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) részét képező új diákigazolványukat a központi okmányirodában. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában